Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σκίτσο



Σκίτσο του Βαν Γκογκ εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό, στο ομώνυμο μουσείο του Άμστερνταμ

Ένας ηλικιωμένος, θλιμμένος και εξαντλημένος άνδρας: ένα σκίτσο του Βίνσεντ βαν Γκογκ, που προέρχεται από μια ιδιωτική ολλανδική συλλογή, εκτίθεται από σήμερα, για πρώτη φορά, στο ομώνυμο μουσείο του Άμστερνταμ.



Το σκίτσο του Αρκά για την Τσικνοπέμπτη

Στο νέο σκίτσο που δημοσίευσε πριν από λίγο στο facebook, ο σκιτσογράφος αφήνει στην άκρη «τα νεανικά χρόνια ενός πρωθυπουργού» και δίνει ρόλο πρωταγωνιστή σε ένα.. προβατάκι.

arkastsiknopempti



Το νέο σκίτσο που «σαρώνει» το διαδίκτυο

Στο τελευταίο σκίτσο ο Αρκάς παρουσιάζει μια παρέα παιδιών. Τα τρία έχουν «διπλωθεί» από τα γέλια, δείχνοντας το τέταρτο παιδί. Λεπτομέρεια: αυτό το παιδί φοράει… γραβάτα!

«Τα παιδικά τραύματα ενός πρωθυπουργού» είναι η λεζάντα που συνοδεύει το σκίτσο.



Σαν σήμερα το... ντεμπούτο του Ποπάι στη Νέα Υόρκη (1929)

Ο Ποπάι (Popeye), ένας από τους πιο αγαπημένους χάρτινους ήρωες, «γεννήθηκε» το 1929 απ' το πενάκι του Έλζι Κράισλερ Σίγκαρ. Γκρινιάρης, αλλά καλόκαρδος, δεν αποχωρίζεται ποτέ την πiπα και τη ναυτική στολή του. Όταν βρίσκεται σε μπελάδες τρώει σπανάκι, που του δίνει μια υπεράνθρωπη δύναμη για να υπερασπιστεί και να σώσει, συχνά, την αγαπημένη του Όλιβ.



Ο Αρκάς ξαναχτυπά για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης

Με το γνωστό καυστικό του χιούμορ σχολίασε τον ανασχηματισμό και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς. 



Στο νέο σκίτσο του Αρκά ο Ιούλιος ζητά «Συγγνώμη»

Με δύο σκίτσα για τον Ιούλιο επιχείρησε ο Αρκάς να αποτυπώσει ό,τι συνέβη το μήνα που έφυγε.

Στο πρώτο ο Ιούλιος που δίνει τη θέση του στον Αύγουστο απιεκονίζεται μαυρισμένος από τους καπνούς και με καμένα ρούχα, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι μήνες φορούν πένθος στο μπράτσο.