Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

σκεψη



Τα οφέλη της γραφής με το χέρι για την υγεία του εγκεφάλου

«Οι νέοι δεν γράφουν πια καλλιγραφικά», είναι ένα συχνό παράπονο των ηλικιωμένων στην εποχή της κυριαρχίας του πληκτρολογίου.

Νέα έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά που δεν γράφουν με το χέρι, χάνουν κάτι σημαντικό: Μέχρι να φτάσουν στο πανεπιστήμιο, η «συνδεσιμότητα» του εγκεφάλου τους μπορεί να είναι ασθενέστερη από αυτή των παιδιών που γράφουν τακτικά.



Νέα τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διαβάζει τις σκέψεις μας

Η πρώτη τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να διαβάσει τις σκέψεις μας και να τις μεταφράσει σε κείμενο είναι γεγονός. Αυστραλοί ερευνητές ανέπτυξαν το εργαλείο DeWave, δοκιμάζοντάς το σε πάνω από 20 συμμετέχοντες. Το εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη τεχνολογία είναι πως δε χρειάζεται κάποιο εμφύτευμα εγκεφάλου, καθώς με ένα απλό «σκουφάκι» μπορεί να καταγράψει τα εγκεφαλικά κύματα.



Κάνετε σχέδια στο χαρτί χωρίς να το σκέφτεστε; Δείτε τι δείχνουν

Αποδεικνύεται ότι τα μικρά σχέδια που κάνουμε χωρίς να το σκεφτόμαστε, καθώς διεκπεραιώνουμε άλλα πράγματα εκείνη τη στιγμή (πχ μιλάμε στο τηλέφωνο) μπορεί να αποκαλύψουν πολλά για την προσωπικότητά μας και τα βαθύτερα κίνητρα των πράξεών μας.



Η σκέψη της Τερέζα Μέι στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους

Οι «σκέψεις» της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι βρίσκονται στους ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν στην επίθεση που διαπράχθηκε κοντά στη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ συνεχίζει να ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις, σημείωσαν οι υπηρεσίες της σε μια ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα.



Ο Έλληνας που στοχεύει στην κίνηση με την σκέψη

Ο Μιγκέλ Νικολέλης είναι καθηγητής Νευροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ντιουκ των Ηνωμένων Πολιτειών και επικεφαλής της πρωτοποριακής έρευνας «Walk Again».



Μητέρα Μπεν: «Η σκέψη ότι το παιδί μου μπορεί να υπέφερε με διαλύει»

Εξανεμίζονται σιγά-σιγά οι όποιες ελπίδες μπορεί να υπήρχαν για να εντοπιστεί ζωντανός 25 χρόνια μετά την εξαφάνισή του στην Κω ο μικρός Μπεν.