Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΣΚΑΦΗ



Άλιμος: Σύγκρουση σκαφών – 35χρονη τραυματίστηκε ελαφρά

Σύγκρουση σκαφών σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (21/2) στην περιοχή του Αλίμου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, σκάφος ελληνικής σημαίας συγκρούστηκε ελαφρά με ναυταθλητικό σκάφος, το οποίο συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στη μαρίνα του Αλίμου.



Στα 7 εκατ. ευρώ οι ζημιές από φυσικές καταστροφές

Σε 7 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι πρώτες εκτιμήσεις για τις ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα από 27 έως 30 Σεπτεμβρίου σε 1.148 περιπτώσεις που δηλώθηκαν στις ασφαλιστικές εταιρείες.



Μεγάλες ζημιές από τον Ζορμπά στην Καλαμάτα - 14 βυθισμένα σκάφη

Δεκατέσσερα συνολικά σκάφη βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην Καλαμάτα, λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, οκτώ σκάφη βυθίστηκαν στον λιμένα Καλαμάτας, ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Στούπας Μάνης, τρία στο αλιευτικό καταφύγιο Κιτριών, ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Ακρογιαλού Μάνης και ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Άγιου Ανδρέα Μεσσήνης.



Τουρκικά πολεμικά σκάφη καταδίωκαν κυπριακά αλιευτικά για 25 λεπτά

Σε μια νέα άνευ  προηγουμένου πρόκληση προχώρησαν πλοία του τούρκικου Ναυτικού στην Κύπρο όταν καταδίωξαν για πάνω από 25 λεπτά αλιευτικά της Κύπρου που βρίσκονταν στα διεθνή ύδατα, ενώ άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού τους σημάδευαν με τα όπλα τους.



Φτάνουν σκάφη του Λιμενικού στις πυρόπληκτες περιοχές για τον απεγκλωβισμό πολιτών

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να φτάσουν στο Μάτι, στο Ζούμπερι και άλλες πυρόπληκτες περιοχές σκάφη του λιμενικού για να απομακρύνουν τυχόν εγκλωβισμένους.

Πρόκειται για τρία πλοία του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης και παραπλέοντα σκάφη τα οποία βρίσκονται ελάχιστα μακριά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα.



Τα τεκμήρια και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τις βάρκες και τα σκάφη αναψυχής

Βάρκες και σκάφη αναψυχής αποτελούν τεκμήριο διαβίωσης για τους ιδιοκτήτες τους. Θα πρέπει να διαθέτουν τα εισοδήματα για να καλύπτουν τη δαπάνη προκειμένου α μην πληρώσουν έξτρα φόρο. Όσοι όμως διαθέτουν ακόμη και μια βάρκα που υπερβαίνει τα πέντε μέτρα τότε θα κληθούν να πληρώσουν φόρο πολυτελούς διαβίωσης.