Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

σιμον



Πέθανε η Σιμόν Βέιλ, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ευρωβουλής

Η πρώην υπουργός Σιμόν Βέιλ, πρωτεργάτρια του νόμου που το 1974 νομιμοποίησε τις αμβλώσεις στη Γαλλία, πέθανε σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιος της, ο Ζαν Βέιλ.

«Η μητέρα μου πέθανε σήμερα το πρωί στην κατοικία της. Θα γινόταν 90 ετών στις 13 Ιουλίου», δήλωσε ο Ζαν Βέιλ, ο οποίος είναι δικηγόρος.



Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Σιμόν Πέρες

Δεκάδες ξένοι ηγέτες καταφθάνουν στον Ισραήλ, προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του Σιμόν Πέρες, η οποία θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα στην Ιερουσαλήμ, μεταδίδει το BBC.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση ασφάλειας, ενώ για προληπτικούς λόγους έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις υπόπτων για την αποφυγή ταραχών.



Σε λαϊκό προσκήνυμα η σορός του Σιμόν Πέρες

Στην Κνεσέτ μεταφέρθηκε η σορός του Σιμόν Πέρες, του βετεράνου πολιτικού του Ισραήλ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 93 ετών. Η κηδεία του θα γίνει το πρωί της Παρασκευής παρουσία δεκάδων ηγετών από όλο τον κόσμο.



Μια μέρα στη ζωή του Σιμόν Πέρες (1923- 2016)

Υπάρχουν δύο είδη ηγετών, επισημαίνεται από το πρωί στα media του εξωτερικού και μετά την είδηση του θανάτου του Σιμόν Πέρες: οι μετριοπαθείς, αποτελεσματικοί και γι' αυτό έμπλεοι μεγαλείου και οι άλλοι, οι θορυβώδεις, οι επιρρεπείς στα διπλωματικά λάθη, οι εκτεθειμένοι στην αμετροέπεια και τη μετριότητα.  



«Έφυγε» από τη ζωή ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Σιμόν Πέρες

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης και πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρεςπέθανε τη νύκτα σε ηλικία 93 ετών έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο, ανακοίνωσε ο γιατρός του Ράφι Γουόλντεν.

Ο Σιμόν Πέρες έφυγε από τη ζωή περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογενείας του, δήλωσε άνθρωπος του περιβάλλοντός του.



Παραμένει στην εντατική, σε σοβαρή κατάσταση, ο Σίμον Πέρες

Η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου του Ισραήλ και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης Σιμόν Πέρες παραμένει "σοβαρή" σήμερα το πρωί αλλά παρουσιάζει πραγματική βελτίωση, έπειτα από το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο προσωπικός του γιατρός.