Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

σημαδι



Το "σημάδι" που προδίδει την επερχόμενη σχιζοφρένεια

Ορισμένες “παρατυπίες” στον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι παρούσες πολύ προτού ένα άτομο αναπτύξει συμπτώματα σχιζοφρένειας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Psychiatry.



Το ''Θεϊκό'' σημάδι στο σπίτι της Τιτίκας Σαριγκούλη που παραδόθηκε στις φλόγες

Στον Νέο Βουτζά, η «Espresso» και ο Αλκίνοος Μπουνιάς συνάντησαν την Τιτίκα Σαριγκούλη, η οποία σαν ακοίμητος φρουρός κοίταζε τα αποκαΐδια. Ανάμεσα στα αποκαΐδια και στις αναμνήσεις της ηθοποιού που έγιναν στάχτες στέκει κάτι που μοιάζει με θεόσταλτο σημάδι.



Αυτό είδε ο γιατρός και διέγνωσε καρκίνο σε γυναίκα στην τηλεόραση

Χάρη σε έναν αετομάτη  χειρουργό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια νεαρή γυναίκα σώθηκε από τον καρκίνο, αφού ο εν λόγω γιατρός έκανε μια διάγνωση “σε απευθείας μετάδοση”, όταν η γυναίκα εμφανίστηκε σε μια τηλεοπτική εκπομπή.



Καρδιακή προσβολή: Το πρώιμο σημάδι ενός εμφράγματος που λίγοι ξέρουν

Τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, δύσπνοια και ζάλη. Αλλά, αυτή η απειλητική για τη ζωή κατάσταση θα μπορούσε να εντοπιστεί εγκαίρως και από ένα άλλο, άγνωστο στους πολλούς, σημάδι.


Πρόωρος θάνατος: Το σημάδι που προειδοποιεί έως και 18 χρόνια πριν!

Από 14 μέχρι και 18 χρόνια πριν μπορεί να «προβλεφθεί» ο θάνατος ακόμη και σε άτομα που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, διαπίστωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο του Έξετερ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα, η δυσοίωνη πρόβλεψη είναι δυνατή με τη βοήθεια ενός και μόνο απλού δείκτη υγείας.



Υψηλή χοληστερίνη: Το σημάδι στα μάτια που δείχνει ανεβασμένη χοληστερόλη

Η αυξημένη χοληστερίνη, η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, συνήθως δεν έχει εμφανή συμπτώματα.