Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

σιδηροδρομικό δυστύχημα



Απέραντη θλίψη: Τελέστηκε τρισάγιο στον χώρο της τραγωδίας των Τεμπών – Απαρηγόρητοι οι συγγενείς (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Βουβός ο πόνος και απόλυτη σιωπή στο τρισάγιο που τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, με τη συμπλήρωση εννέα ημερών από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που στοίχησε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.



Η Κύπρος αποχαιρετά την Αναστασία και τον Κυπριανό – Με λευκά ρούχα οι παρεβρισκόμενοι στην κηδεία του άτυχου φοιτητή

Σήμερα το απόγευμα καταφθάνει στην Κύπρο η σορός της άτυχης Αναστασίας Αδαμίδη που επέβαινε στην μοιραία αμαξοστοιχία των Τεμπών. Θερμή παράκληση της οικογένειάς της προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ είναι να μην καλύψουν δημοσιογραφικά ούτε τη νεκρώσιμο ακολουθία, ούτε την ταφή της.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει:



Στο Φανάρι ο Δένδιας για την Κυριακή της Ορθοδοξίας – Δέηση για τα θύματα της Εθνικής Τραγωδίας και των σεισμών σε Τουρκία & Συρία

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο 5 Μαρτίου 2023, στην Κωνσταντινούπολη.



Τέμπη- Λύγισε η πρεσβυτέρα: «Να προσεύχεστε για την ψυχούλα του γιου μου Κυπριανού»

Λύγισαν οι πάντες στο Αυγόρου για το καμάρι της κοινότητας, το τρίτο από τα έξι παιδιά του πατρός Χριστόδουλου, Κύπρο Παπαϊωάννου, ο οποίος από το βράδυ της Πέμπτης συγκαταλέγεται στη μακρά λίστα των νεκρών του φονικού δυστυχήματος στα Τέμπη.



Δέηση στους Ιερούς Ναούς για τις ψυχές των βιαίως κοιμηθέντων στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

«Ἔτι δεόμεθα ὑπέρ μακαρίας μνήμης καί αἰωνίου ἀναπαύσεως τῶν ψυχῶν τῶν κεκοιμημένων δούλων τοῦ Θεοῦ, τῶν αἰφνιδίῳ θανάτῳ τελειωθέντων ἀδελφῶν ἡμῶν κατάτήν ἐπισυμβάσαν εἰς τήν Κοιλάδα τῶν Τεμπῶν σιδηροδρομικήν τραγωδίαν καί ὑπέρ τοῦ συγχωρηθῆναι αὐτοῖς πᾶν πλημμέλημα ἑκούσιοντε καί ἀκούσιον».



Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Δανία με πολλούς νεκρούς

Τραγωδία με τρένο σημειώθηκε σήμερα στη Δανία πάνω σε γέφυρα με έξι νεκρούς, σύμφωνα με τη δανέζικη εταιρεία σιδηροδρόμων DSB.