Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

σιδηροδρομική γραμμή



Σιδηροδρομική γραμμή Διακοπτό - Καλάβρυτα:Κλειστή λόγω κατολίσθησης

Αναστέλλονται λόγω κατολίσθησης τα δρομολόγια 1336 και 1337 της γραμμής Διακοπτό - Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ. τα συνεργεία της γραμμής εργάζονται για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

 



Σε 3 ώρες και 40 λεπτά Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Από σήμερα και για περίπου 30-40 μέρες η γραμμή θα λειτουργεί με ντιζελοκίνητα τρένα για να δοκιμαστεί και να τεθεί σε χρήση η ηλεκτροκίνηση και η σηματοδότηση της γραμμής. Σε 3 ώρες και 40 λεπτά Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Από σήμερα Τρίτη τέθηκε σε λειτουργία η νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, αφού παραδόθηκε και το τελευταίο τμήμα της νέας γραμμής μεταξύ Λιανοκλαδίου – Δομοκού.



Ξεκινά η νέα σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Την Τρίτη, ξεκινά η κυκλοφορία της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη, καθώς παραδίδεται και το τελευταίο τμήμα της μεταξύ Λειανοκλαδίου-Δομοκού, που μέχρι το τέλος Φεβρουραίου θα είναι όλη ηλεκτροκινούμενη.



Εργασίες στη σιδηροδρομική γραμμή Λειανοκλάδι -Παλαιοφάρσαλος

Με λεωφορεία θα εξυπηρετούνται αύριο Σάββατο 21 Απριλίου για 12 ώρες -από τις 6:00 έως τις 18:00 - οι επιβάτες των τρένων στη διαδρομή Λειανοκλάδι – Παλαιοφάρσαλος και αντίστροφα.



Κανονικά η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η λειτουργία στη σιδηροδρομική γραμμή που διέρχεται από τα ελληνικά σύνορα στην περιοχή της Ειδομένης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε λιγότερο από μία εβδομάδα δεν θα υπάρχει καμία απόκλιση όσον αφορά στις υποχρεώσεις της εταιρείας προς την COSCO που σχετίζονται με την εκτέλεση δρομολογίων για εμπορικούς σκοπούς.



Άδειασε ο καταυλισμός της Ειδομένης και άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή

Το ρολόι δείχνει τρεις μετά το μεσημέρι και ο δυνατός αέρας «πνίγει» τον ήχο από τη μηχανή που κινείται αργά πάνω στις ράγες, στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης, εκεί όπου μέχρι πριν λίγα 24ωρα λειτουργούσε μία ολόκληρη πολύβουη σκηνούπολη: Αυτή που είχαν στήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που είχαν εγκλωβιστεί στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ, μετά το κλείσιμο των συνόρων.