Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

σχολική χρονιά



Ξεκινάει η σχολική χρονιά: Όλες οι αλλαγές, πόσο θα κοστίσει η σχολική τσάντα

Η ώρα έφτασε. Την Τετάρτη (11/9), χτυπά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.



Πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για το 2019

Φτάνουν στο τέλος τους οι διακοπές για εκπαιδευτικούς και μαθητές, καθώς μετά την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια, έρχεται η ώρα που θα επιστρέψουν στα θρανία.



Πότε ξεκινούν φέτος τα σχολεία και τι ώρα χτυπάει το κουδούνι

Το διδακτικό έτος αρχίζει κάθε χρονιά, την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους. Η διδασκαλία ωστόσο των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου. Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.



Ξεκίνησε με καθυστέρηση η σχολική χρονιά στη Θάσο

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν το νησί, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.



Η σχολική χρονιά ξεκινά, «η καθαριότητα των σχολείων στον αέρα»

Τη διαμαρτυρία της για την καθυστέρηση στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των συναρμόδιων υπουργείων, η οποία θα ρυθμίζει τα ζητήματα της καθαριότητας των σχολείων όλης της χώρας στη νέα σχολική χρονιά 2016-2017, εκφράζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).



Η σχολική χρονιά ξεκινά με 20.000 κενά!

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου χαρακτηρίζεται η κατάσταση στα σχολεία, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.