Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

σφηκα



Σφήκες έστειλαν στο νοσοκομείο αστυνομικό στην Κρήτη

Χάρη στον συνάδελφό του που αντέδρασε αστραπιαία σώθηκε η ζωή ενός αστυνομικού ο οποίος δέχθηκε επίθεση από ένα σμήνος… σφήκες, όταν σταμάτησαν σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στο Τυμπάκι για να βάλουν βενζίνη!



Το ΕΚΑΒ δίνει οδηγίες για όσα πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει σφήκα ή μέλισσα

Οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν ξεκινήσει για τους περισσότερους και μαζί με τη χαλάρωση έρχονται πολλές φορές τα ενοχλητικά τσιμπήματα.

Το ΕΚΑΒ δίνει οδηγίες για όσα πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει σφήκα ή μέλισσα, καθώς για προβλήματα μέσα στη θάλασσα.



Απίστευτο και όμως αληθινό: Ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα κατάπιε σφήκα! (Βίντεο)

Ένας... απρόσμενος επισκέπτης έκανε την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια ομιλίας του προέδρου της Κόστα Ρίκα, Λουίς Γκιγέρμο Σολίς, στο πλαίσιο περιοδείας του στη χώρα.



Τσίμπημα από σφήκα ή μέλισσα: Τα σωστά βήματα άμεσης ανακούφισης

Το καλοκαίρι εκτός από τον ήλιο, την παραλία και την θάλασσα, φέρνει μαζί του και τα έντομα που… μας χαλάνε τη διάθεση όταν είμαστε έξω.



Μαγνησία: Μοιραίο για 52χρονη το τσίμπημα σφήκας

Μοιραίο αποδείχθηκε το τσίμπημα από μία σφήκα για μια 52χρονη γυναίκα, η οποία έχασε το πρωί της Πέμπτης τη ζωή της στον Άγιο Βλάσιο του Πηλίου.

Η γυναίκα δέχθηκε το τσίμπημα στην αυλή του ξενώνα που διαθέτει η οικογένειά της στον Άγιο Βλάσιο και αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.



Το δηλητήριο μιας σφήκας έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

Το δηλητήριο που βγαίνει από το κεντρί μιας βραζιλιάνικης σφήκας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά του καρκίνου, καθώς περιέχει μια τοξίνη που σκοτώνει επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα, χωρίς να κάνει ζημιά στα γειτονικά υγιή κύτταρα.