Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

Σερβία



Με Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ η δωδεκάδα της Σερβίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δεν υπήρχαν εκπλήξεις στις τελικές επιλογές της Σερβίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς αποφάσισε να «κόψει» τους Ποκουσέφσκι, Ρίστιτς, Ραντάνοφ και Γιάραμαζ, ενώ στην δωδεκάδα του βρίσκονται οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Φίλιπ Πετρούσεφ του Ολυμπιακού.



Επισημοποιήθηκε το φιλικό με τη Σερβία στο Βελιγράδι πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Σερβία στο Βελιγράδι (22/7, 21:00) σε φιλική αναμέτρηση που θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η «γαλανόλευκη» θα ταξιδέψει για τη Σερβία το απόγευμα της Κυριακής 21/7 και την Τρίτη 23/7 θα αναχωρήσει απευθείας για τη Λιλ.



Euro 2024: Την τιμωρία των Κροατίας και Αλβανίας ζητά η Σερβία και απειλεί με αποχώρηση από τη διοργάνωση

Την παραδειγματική τιμωρία των Αλβανών και των Κροάτων για τα ρατσιστικά συνθήματα που φώναζαν κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους αναμέτρησης στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων, γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει από την UEFA ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας της Σερβίας, Γιόβαν Σουρμπάτοβιτς.



Δυσαρέσκεια στη Σερβία για την ανακήρυξη ημέρας μνήμης της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα – «Ανοίγει παλιές πληγές»

Η ανακήρυξη της 11ης Ιουλίου ως παγκόσμιας ημέρας μνήμης της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα που αποφασίστηκε την Πέμπτη, 23/5 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, έφερε δυσαρέσκεια στην πολιτική ηγεσία της Σερβίας.



Αντιδράσεις για τη διακήρυξη του ΟΗΕ για τη Σρεμπρένιτσα

Η διακήρυξη για τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκαλεί έντονες αντιδράσεις στη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας (Republika Srpska).



Ο Κινέζος πρόεδρος πρότεινε στον Σέρβο πρόεδρο να εντάξει τη χώρα στους BRICS

Εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο θα φέρει η ενδεχόμενη συμμετοχή της Σερβίας στην οικονομική αλλά και γεωπολιτική ομάδα των BRICS, μετά από πρόταση του Κινέζου προέδρου στην σερβική κυβέρνηση για ένταξη της βαλκανικής χώρας.