Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Σεργκέι Λαβρόφ



«Δε φοβόμαστε τις κυρώσεις - δεν ανοίξαμε εμείς το θέμα των πυρηνικών»

Δεν φοβόμαστε τις κυρώσεις είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο aljazzera.

Οι συζητήσεις για τα πυρηνικά δεν άρχισαν από εμάς αλλά από τη Δύση τόνισε ο ρώσος υπουργός ενώ η Ζαχάροβα ξεκαθάρισε την ίδια ώρα ότι η Ρωσία δε θα πατήσει ποτέ πρώτη το κουμπί των πυρηνικών.



Λαβρόφ και Γκουτέρες σε επικοινωνία για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας των Ηνωμένων Εθνών

Σε τηλεφωνική επικοινωνία ήρθαν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των Ηνωμένων Εθνών.



Ο Λαβρόφ ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Βιετνάμ για «απροσδόκητο» λόγο

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ ακύρωσε την τελευταία στιγμή την επίσκεψη που προγραμματιζόταν να κάνει στο Βιετνάμ σήμερα Δευτέρα εξαιτίας κάποιων «απροσδόκητων» λόγων, γνωστοποίησε το Ανόι, την επομένη των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία.



Στον Λευκό Οίκο ο Σεργκέι Λαβρόφ για την συνάντησή του με τον Ντ. Τραμπ

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ αφίχθη στον Λευκό Οίκο, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από τις συνομιλίες που είχε νωρίτερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.



Ρωσικό ΥΠΕΞ: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ αλλά υπό όρους

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί έντιμα με την νέα αμερικανική κυβέρνηση, αλλά μια τέτοια συνεργασία είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση που σταματήσουν οι προσπάθειες «περιορισμού» της Ρωσίας και οι παρεμβάσεις της στις εσωτερικές της υποθέσεις. 



Λαβρόφ: Το ζήτημα της εκεχειρίας στη Συρία εξαρτάται από όλους

Η εκ νέου κήρυξη εκεχειρίας στη Συρία εξαρτάται από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και όχι μόνο από τις "μονομερείς παραχωρήσεις της Ρωσίας" υποστήριξε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.