Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ



Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:31 με επίκεντρο περιοχή σε απόσταση 10 χιλιομέτρων δυτικά-βορειοδυτικά της πόλης των Καλαβρύτων ή 151 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.



Σεισμός στη Θεσσαλονίκη: “Δεν εμπνέει ανησυχία”

Δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο σεισμός των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες, με επίκεντρο 7 χιλιόμετρα από το Αιγίνιο και 14 χιλιόμετρα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.



Σεισμός στην Κεφαλονιά

Σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα ανατολικά του Αργοστολίου και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

 



Στον χορό των Ρίχτερ η Κρήτη - Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών νότια του νησιού

Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.02 το πρωί στη νότια Κρήτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 75 Χλμ. νότια-νοτιοανατολικά του Τυμπακίου.



Σεισμός 3,1 ρίχτερ κοντά στη Ναύπακτο

Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 09.25 το Σάββατο το πρωί στην Ναύπακτο, το Αίγιο και την Πάτρα, καθώς και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας.



Έκτακτο: Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στην ηλεκτροδότηση στην Αθήνα

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Αττική και έγινε ιδιαίτερα αισθητός, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου.

Βάσει των ίδιων εκτιμήσεων το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 2 χιλιόμετρα.

Πληροφορίες για διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας.