Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΩΣ



Φονικός σεισμός: Το πόρισμα για τα μη κατοικήσιμα κτίρια

Σαράντα πέντε κτίρια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα στην Κω από τους ελέγχους και τις αυτοψίες των τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που βρέθηκαν στο νησί αμέσως μετά τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ.



Φονικός σεισμός: Διέφυγαν τον κινδύνο οι δύο τραυματίες

Εκτός κινδύνου είναι ο 21χρονος Σουηδός και ο 23χρονος Νορβηγός, που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία από την Κω την περασμένη Παρασκευή, μετά τον καταστροφικό σεισμό που χτύπησε το νησί.



Για ακόμα ένα βράδυ στους δρόμου οι κάτοικοι στην Κω- Μπαράζ ισχυρών μετασεισμών

Δε σταματά να τρέμει η γη στην Κω, με απότελεσμα κάτοικοι και τουρίστες να μένουν εκτός σπιτιών και ξενοδοχείων για ακόμα ένα βράδυ.

Συγκεκριμένα, στις 20:25 σημειώθηκε ένας νέος σεισμός 4,7 ρίχτερ σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ιστιτούτου. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 34 χιλιόμετρα από τη Νίσυρο. Το εστιακό βάθος ήταν 138 χιλιόμετρα.

 



Φονικός σεισμός: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο από τους τραυματίες

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση δύο από τους τουρίστες που τραυματίστηκαν στη διάρκεια του φονικού σεισμού των 6,6 Ρίχτερ στην Κω, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου.



Ανατριχιαστική μαρτυρία: Έβγαλα το πουκάμισό μου και σκέπασα τον νεκρό...

Έντρομοι παραμένουν κάτοικοι και τουρίστες στην Κω μετά το πέρασμα του φονικού σεισμού, αφού η γη δεν σταματάει να τρέμει.

Ο Ρίκαρντ Λίντον εργαζόταν στο διπλανό μπαρ από αυτό που σημειώθηκε η τραγωδία και έπεσε το ταβάνι σκοτώνοντας δυο ανθρώπους, τη στιγμή που χτύπησε ο φονικός εγκέλαδος.



Νέες πληροφορίες για τους τραυματίες από τον σεισμό στην Κω που μεταφέρθηκαν στην Κρήτη

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηράκλειου διακομίστηκαν με Σινούκ, τέσσερις τραυματίες, δύο Έλληνες και δύο Σουηδοί, από τον ισχυρό σεισμόπου σημειώθηκε στην Κω.