Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Σεισμός 4



Σεισμός 4,8 ρίχτερ στο Ηράκλειο: Υλικές ζημιές στο Αρκαλοχώρι..ΕΙΚΟΝΕΣ

Σπασμένες τζαμαρίες, ρωγμές σε τοίχους και πολλές ζημιές άφησε πίσω του ο σεισμός των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Ηράκλειο. Οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι, καθώς εκεί ο σεισμός έγινε πιο αισθητός, ενώ τη σεισμική δόνηση έχουν ακολουθήσει τουλάχιστον τέσσερις μετασεισμοί έντασης από 3 έως 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 



Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στο Ελαζίγ της Τουρκίας..

Συνεχίζει να κουνιέται η ανατολική Τουρκία, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου σημειώθηκε νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,6 Ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή του Ελαζίγ.



Σεισμός 4,7 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αμφιλοχία..

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε κοντά στην Αμφιλοχία λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, αναστατώνοντας τους πολίτες.



Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Αλβανία - Αισθητός σε Φλώρινα και Καστοριά

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16.00 με επίκεντρο περιοχή της Αλβανίας σε απόσταση 38 χιλιόμετρα δυτικά της Καστοριάς, σύμφωνα με πληροφορίες από το Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός την Φλώρινα και στην Καστοριά χωρίς όμως να σημειωθούν ζημιές.

 

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Κάσο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 16.53 στον θαλάσσιο χώρο κοντά στην Κάσο. Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 4,4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 41 χιλιόμετρα, νότια νοτιοδυτικά της Κάσου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.