Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

σεισμική δόνηση 6



Σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ιαπωνίας την Τετάρτη.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 277 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Καμαΐσι και το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.



Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες- Δύο νεκροί και 40 τραυματίες (φωτό, βίντεο)

Μεγάλες καταστροφές και τον θάνατο δύο ανθρώπων, καθώς και τον τραυματισμό άλλων 40 προκάλεσε, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, ο σεισμός των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στις Φιλιππίνες.



Σεισμική δόνηση 6,7 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Τουλάχιστον 4 νεκροί και 100 τραυματίες

Σεισμική δόνηση 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και  100 τραυματίες σημειώθηκε στις Φιλιππίνες.

Ο σεισμός έπληξε τη νήσο Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες  αργά χθες το βράδυ, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές σε κτίρια και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.



Σεισμική δόνηση 6,5 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Η σεισμική δόνηση έλαβε χώρα πριν από λίγα λεπτά κοντά στο νησί Μιντανάο στις Νότιες Φιλιππίνες.

Το εστιακό βάθος της δόνησης σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ είναι στα 10 χιλιόμετρα και τοποθετείται 13 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Σουριγκάο η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Φιλιππινών.



Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών έπληξε την κεντρική Χιλή

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών έπληξε την περιοχή κοντά στην πόλη Τάλκα, στην κεντρική Χιλή, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγο, όπου ταρακουνήθηκαν κτίρια, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.