Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

σαρλ μισελ



Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Σ.Μισέλ και Ευρωπαίους ηγέτες: ​«Ανάγκη να υπάρξει κοινή προμήθεια αερίου σε επίπεδο Ε.Ε.»

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε, μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισελ.
Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η προετοιμασία και ο συντονισμός ενόψει της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 24 και 25 Μαρτίου.



Σ. Μισέλ: H ελευθερία και η δημοκρατία στο επίκεντρο του έργου μας

«Η ελευθερία και η δημοκρατία, 25 αιώνες μετά τον Σωκράτη, πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο του έργου μας», αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σε ανάρτησή του στο twitter που συνοδεύει με μία φωτογραφία από την επίσκεψή του στην Ακρόπολη.



Συνάντηση Σαρλ Μισέλ - Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Πρόεδρος της Κομισιόν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχαν την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντησή τους, στην οποία συζήτησαν μία σειρά ζητημάτων, ανέφερε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ, σημειώνοντας ότι την Τρίτη Φον ντερ Λάιεν και Μισέλ θα συμμετάσχουν στη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.



ΕΕ κατά της Ρωσίας για τη σύλληψη Ναβάλνι: Aφήστε τον ελεύθερο..

Την έντονη αντίδρασή της στη σύλληψη του επικριτική του Κεμλίνου εξέφρασε η ΕΕ. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έκανε λόγο μια απαράδεκτη κίνηση, που δεν είναι αποδεκτή, ενώ ζήτησε από τις ρωσικές αρχές να απελευθερώσουν τον Αλεξέι Ναβάλνι.



Ναβάλνι: Επικοινωνία Μισέλ με Πούτιν για την τύχη του ακτιβιστή

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε χθες, Πέμπτη, με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε ανησυχία για τον ρώσο αντιπολιτευόμενο ηγέτη Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς φέρεται να έχει δηλητηριασθεί, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ.



Οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Πρωθυπουργού για το προσφυγικό με Μέρκελ, Μακρόν και Σαρλ Μισέλ

Διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες για το προσφυγικό με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Σαρλ Μισέλ και τον Εμανουέλ Μακρόν είχε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.