Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

σαλάτες



Σαλάτες: Ο ιδανικός συνδυασμός για την προστασία από τα καρδιαγγειακά

Συνήθως τις πράσινες σαλάτες τις καταναλώνουμε με ελαιόλαδο, τώρα όμως έχουμε ακόμη ένα λόγο για να το κάνουμε.

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες όμως απορροφώνται από τον οργανισμό μόνο όταν συνοδεύονται από κάτι λιπαρό.

Αν, για παράδειγμα, φάτε ένα σκέτο καρότο, θα αφομοιωθεί μόνο ένα μικρό ποσοστό από τις βιταμίνες που περιέχει.



Κίνδυνος σαλμονέλας από τις έτοιμες συσκευασμένες σαλάτες

Οι σαλάτες και το σπανάκι, που πουλιούνται έτοιμα κομμένα μέσα σε πλαστική σακούλα, αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα μόλυνσης από το βακτήριο σαλμονέλα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη επιστημόνων στη Βρετανία, με τη συμμετοχή ενός νεαρού Έλληνα ερευνητή.