Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ρωσίας



Πούτιν: "Οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις δεν βρίσκονται στην καλύτερη μορφή τους"

Στις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ στάθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο Κρεμλίνο με τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, επί θεμάτων ασφαλείας, Τζον Μπόλτον. Όπως ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, οι σχέσεις δεν βρίσκονται στην καλύτερη τους μορφή, κάτι που είναι αποτέλεσμα της εσωτερικής πολιτικής διαμάχης εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.



Επιστροφή της Ρωσίας στη G7 ζητάει ο Τραμπ, τι απαντάει το Κρεμλίνο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία θα έπρεπε να συμμετέχει στη συνάντηση της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, καθώς ετοιμαζόταν να πάρει το αεροπλάνο για τον Καναδά προκειμένου να συμμετάσχει στην τριήμερη διάσκεψη.



Συνεργασία μυστικών υπηρεσιών Τουρκίας - Ρωσίας για την τρομοκρατία

Στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκαν οι αρχηγοί των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας και της Τουρκίας προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών Σεργκέι Ιβανόφ



Ψυχροπολεμικό κλίμα ΗΠΑ-Ρωσίας για την χημική επίθεση στη Συρία

Αργά το βράδυ (ώρα Ελλάδας) τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ξεκίνησαν να συνεδριάζουν εκτάκτως για να συζητήσουν το θέμα. Η συνεδρίαση συνεκλήθη με πρωτοβουλία εννέα μελών του Συμβουλίου, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.



Η Τουρκία δε θα λάβει μέτρα κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Σκριπάλ

Η Τουρκία δεν θα λάβει μέτρα εναντίον της Ρωσίας, την οποία η Βρετανία κατηγορεί για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, «βάσει μια εικασίας», δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της ΕΕ αλλά και του ΝΑΤΟ απέλασαν αυτή την εβδομάδα πολλούς Ρώσους διπλωμάτες ως αντίποινα για την επίθεση αυτή.



Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τις ΗΠΑ

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες αφορούν 21 φυσικά πρόσωπα και 21 ρωσικές επιχειρήσεις του ενεργειακού τομέα επέβαλε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία.