Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Κόσμος



Χειροπέδες σε τρία άτομα που έπνιξαν πέντε μετανάστες, πετώντας τους στη θάλασσα

Η αστυνομία στην Ισπανία συνέλαβε τρία άτομα, τα οποία έριξαν επίτηδες μετανάστες στη θάλασσα που δεν ήξεραν κολύμπι, με αποτέλεσμα πέντε άτομα να χάσουν τη ζωή τους.



ΟΗΕ: «Έως τον Μάιο αναμένεται λιμός στη βόρεια Γάζα»

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι από τώρα έως τον Μάιο αναμένεται λιμός στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου 300.000 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι λόγω των συγκρούσεων. 



Ο πρωθυπουργός της Ινδίας συνεχάρη τον Πούτιν για την επανεκλογή του

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι συνεχάρη σήμερα τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσίας και ζήτησε να ενισχυθεί η «ειδική και προνομιακή» σχέση των δύο χωρών.



Βουλγαρία: Μετά την παραίτηση Ντένκοφ η ΥΠΕΞ Μαρίγια Γκάμπριελ σχηματίζει κυβέρνηση

Να σχηματίσει νέα κυβέρνηση στη Βουλγαρία, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικολάι Ντένκοφ, στις 5 Μαρτίου συμφώνησε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Μαρίγια Γκάμπριελ.



Βραζιλία: Πρωτοφανής καύσωνας στη χώρα με ακραίες θερμοκρασίες

Ρεκόρ θερμοκρασιών σημειώνεται στην Βραζιλία όπου τα θερμόμετρα έδειξαν 62 βαθμούς Κελσίου σε έναν πρωτοφανή καύσωνα που πλήττει τη χώρα.



Η Ρωσία θα επιδώσει διαμαρτυρία στις ΗΠΑ για τον «αποκλεισμό» της εισόδου της πρεσβείας

Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ θα επιδώσει στις αμερικανικές αρχές επίσημη διαμαρτυρία για τις ενέργειες της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τη φύλαξη υψηλών προσώπων, ξένων διπλωματών και διπλωματικών εγκαταστάσεων (Secret Service), δήλωσε ο επικεφαλής της, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.