Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

ροδοπη



Τραγωδία! Λοχαγός πέθανε εν ώρα υπηρεσίας - Τι αναφέρει το ΓΕΣ

Εν ώρα υπηρεσίας πέθανε ένας 47χρονος Λοχαγός στο 388 ΠΑΠ που βρίσκεται στην Ροδόπη, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Πρόκειται για τον Γ.Κ λοχαγό (ΥΠ) ο οποίος υπηρετούσε στην 33 Προκεχωρημένη Αποθήκη Πυρομαχικών (ΠΑΠ) στις Σάππες Ροδόπης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.



Πρώτο το κόμμα της μουσουλμανικής μειονότητας σε Ροδόπη και Ξάνθη

Πρώτο στις εκλογικές περιφέρειες της Ξάνθης και της Ροδόπης για τις ευρωεκλογές, έρχεται το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, που υποστηρίζεται από το τουρκικό Γενικό Προξενείο Κομοτηνής.

Εντούτοις, στο σύνολο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το μειονοτικό κόμμα έρχεται τρίτο.



Άγνωστες πτυχές της ιστορίας δύο βουλγαρόφωνων χριστιανικών χωριών της ορεινής Ροδόπης

Στην βορειοανατολική Ροδόπη νότια του Κέχρου ανάμεσα στα πομακικά χωριά υπήρχαν 2 μεγάλα βουλγαρόφωνα χριστιανικά χωριά. Το Σισανλή- Σιτσανλίκ που το 1920 με τις μετονομασίες των οικισμών της Ροδόπης από οθωμανικές σε ελληνικές μετονομάστηκε σε Ποντίκια, το δε Μοναστήρι παρέμεινε με την ίδια ονομασία.



Συλλήψεις διακινητών προσφύγων σε Έβρο και Ροδόπη

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις διακίνησης συνολικά δεκατεσσάρων προσφύγων, στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, στην εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 40χρονο και μια 29χρονη, διότι μετέφεραν με αυτοκίνητο παράνομα, στην ενδοχώρα, πέντε πρόσφυγες.



Έντεκα τραυματίες σε τροχαίο ατύχημα με μετανάστες στη Ροδόπη

Τροχαίο ατύχημα με παράτυπους μετανάστες σημειώθηκε απόψε στην περιοχή της Μέστης του Νομού Ροδόπης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου 11 άτομα διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.



Τα δάση της Ροδόπης αποκτούν «αυτιά» μέσω ειδικών αισθητήρων

Το δάσος αποκτά... «αυτιά», αφουγκράζεται εχθρικές δραστηριότητες και «καταδίδει» τους εισβολείς του μέσα από ένα πρωτοποριακό πιλοτικό έργο που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.