Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ρευματοειδή αρθρίτιδα



Βελονισμός: Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο σε όσους πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα

Μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες στην Ταϊβάν, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο βελονισμός μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο σε όσους πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα.



Το αντισυλληπτικό χάπι προστατεύει από την αρθρίτιδα

Οι γυναίκες που παίρνουν για χρόνια αντισυλληπτικό χάπι, κινδυνεύουν λιγότερο από ρευματοειδή αρθρίτιδα, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.
    


Αν κάνετε αυτά τα επαγγέλματα, κινδυνεύετε με ρευματοειδή αρθρίτιδα

Ορισμένα επαγγέλματα, ιδίως στον βιομηχανικό και στον κατασκευαστικό τομέα, συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο οι εργαζόμενοι να εμφανίσουν ρευματοειδή αρθρίτιδα, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.
 


Διατροφή για ρευματοειδή αρθρίτιδα: Τι να τρώτε για να μειώσετε τους πόνους

Βελτίωση στους πόνους, στο οίδημα και στην ευαισθησία των αρθρώσεων μπορούν να πετύχουν τα άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα (ΡΑ) αν τρώνε σωστά, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.



Σωματικό λίπος και περίμετρος μέσης παίζουν ρόλο στη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Πληθυσμιακή μελέτη που παρουσιάστηκε στο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ρευματολογίας (EULAR 2017) δείχνει ότι στις γυναίκες, που είναι παχύσαρκες ή υπέρβαρες, βάσει του Δείκτη Μάζας Σώματος, η κοιλιακή παχυσαρκία και το υψηλό ποσοστό σωματικού λίπους προδιαθέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης ρευματοειδούς αρθρίτιδας.



Μητέρες με ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορεί να γεννήσουν παιδί με επιληψία

Οι γυναίκες που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, έχουν αυξημένη πιθανότητα να γεννήσουν παιδί που θα εκδηλώσει επιληψία, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα. Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται μια τέτοια συσχέτιση. Ο ίδιος κίνδυνος για το παιδί δεν φαίνεται να υπάρχει, αν ο πατέρας του είχε ρευματοειδή αρθρίτιδα.