Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ρεπουμπλικανοι



Πολιτική «σφαγή» στις ΗΠΑ: Στο στόχαστρο του Ν.Τραμπ η Fed - Eκτεταμένο «shutdown» & «κραχ» στη Wall Street

Πολιτική "σφαγή" στις ΗΠΑ μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών με τον Ν.Τραμπ να "πυροβολεί" την FED και να εξετάζει την απόλυση του προέδρου της Ομοσπονδιακής τράπεζας.  Παράλληλα εκφράζονται ανοιχτά φόβοι για εκτεταμένο «shutdown» που όμως δεν φαίνεται να απασχολεί τον Αμερικανό πρόεδρο.



Χριστούγεννα με κρατικό «λουκέτο» στις ΗΠΑ

Η αμερικανική γερουσία διέκοψε προσωρινά τις συζητήσεις για την επίτευξη ενός συμβιβασμού, που θα έβαζε τέλος στη μερική αναστολή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ και μετέθεσε τις διαπραγματεύσεις για μετά τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ.



Ο αρχηγός μιας δυναστείας που έμεινε πρόεδρος των ΗΠΑ για μια θητεία

Ο Τζορτζ Χέρμπερτ Γουόκερ Μπους, ο 41ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ο οποίος διαχειρίσθηκε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και απελευθέρωσε το Κουβέιτ από τον Σαντάμ Χουσέιν, πέθανε χθες, Παρασκευή, σε ηλικία 94 ετών.

Ο Μπους πέθανε μερικούς μόνο μήνες μετά τη σύζυγό του Μπάρμπαρα, τη γυναίκα με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά και 17 εγγόνια.



Τραμπ: Ψηφίστε Ρεπουμπλικάνους για να αποτραπεί ο κίνδυνος «εισβολής»

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε το Σάββατο τους Αμερικανούς ότι η νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση του Κογκρέσου την Τρίτη θα φέρει «τον σοσιαλισμό» στις ΗΠΑ, καθώς και την έλευση ορδών «εγκληματιών» από την κεντρική Αμερική, επαναλαμβάνοντας τα κεντρικά επιχειρήματα της εκστρατείας του με στόχο να διατηρήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι την πλειοψ



ΗΠΑ: Προς παραίτηση ο διευθυντής του FBI - Ανησυχία στον Λευκό Οίκο

Το ενδεχόμενο παραίτησης του διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι, εάν δημοσιοποιηθεί το υπόμνημα των Ρεπουμπλικάνων που το επικρίνει, φαίνεται να ανησυχεί τον Λευκό Οίκο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το CNN, πως στο memo αναφέρεται παραβίαση από το FBI του πλαισίου διεξαγωγής ερευνών επί τη βάσει του οποίου δραστηριοποιείται.



Τζόρτζια: Η υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων κέρδισε τις εκλογές για το Κογκρέσο

Η υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων Κάρεν Χάντελ κερδίζει τις εκλογές για το Κογκρέσο που πραγματοποιήθηκαν χθες στη πολιτεία της Τζόρτζια, όπως μεταδίδει το CNN.

Οι εκλογές είχαν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.