Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ρατσιστικη



Δυό συλλήψεις για ρατσιστική επίθεση στη Σαλαμίνα

Στη σύλληψη δύο νεαρών Ελλήνων 18 και 24 ετών που φέρεται να απείλησαν και να εξύβρισαν 30χρονο Πακιστανό στην Σαλαμίνα προχώρησε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με την αστυνομία, χθες το βράδυ οι δύο συλληφθέντες επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα όταν αντιλήφθησαν και προσέγγισαν τον αλλοδαπό.



Εκατοντάδες τα κρούσματα ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα από τα τέλη του 2011 έως και σήμερα

Περισσότερα από 850 περιστατικά ρατσιστικής βίας έχουν καταγγελθεί στην Ελλάδα από τα τέλη του 2011 μέχρι και σήμερα όπως μεταξύ άλλων ειπώθηκε σε εκδήλωση με θέμα «η ξενοφοβία στην Ελλάδα και οι βίαιες εκδηλώσεις της τον καιρό της κρίσης», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Νεώριο Μόρο στην παλιά πόλη των Χανίων.



Ερντογάν κατά πάντων: Θα το πληρώσει η Ολλανδία - Φασιστική και ρατσιστική η Ευρώπη

Δεν κάνει πίσω στην σκληρή ρητορική του κατά της Ολλανδίας ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κρατώντας ψηλά τους τόνους, ο «σουλτάνος» δήλωσε σήμερα πως η Ολλανδία θα πληρώσει το τίμημα για τη ζημιά που προκάλεσε στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.



Ιταλία: Αντιδράσεις για τη ρατσιστική συμπεριφορά υπαλλήλων σούπερ μάρκετ σε Ρομά

Σάλο προκάλεσε στην πόλη Φολόνικα της κεντρικής Ιταλίας η ρατσιστική πράξη δύο υπαλλήλων σούπερ μάρκετ σε βάρος δύο γυναικών Ρομά.



Για ρατσιστική συμπεριφορά κατηγορεί 23χρονος τον οίκο Versace

Για ρατσιστική συμπεριφορά κατηγορείται ο οίκος Versace από τον 23χρονο Κρίστοφερ Σαμπίνο.



Βρετανία: Αναζήτουνται 20 νεαροί για ρατσιστική επίθεση σε Πολωνό

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη (13/9) πως καταζητεί 20 νεαρούς που τραυμάτισαν σοβαρά έναν Πολωνό, σε μια επίθεση που φέρεται να είχε ρατσιστικά κίνητρα, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εγκλημάτων μίσους με θύματα υπηκόους χωρών της ανατολικής Ευρώπης που έχουν σημειωθεί στην χώρα έπειτα από την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.