Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ραχόι



Βέμπερ: Σαμαράς, Ραχόι και Αναστασιάδης έσωσαν το ευρώ

Το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά, του Μαριάνο Ραχόι και του Νίκου Αναστασιάδη έπλεξε ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης του 2018. 



Παραιτείται ο Ραχόι από την ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος

Ο Μαριάνο Ραχόι, πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, δήλωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος (PP), θέση που κατείχε από το 2004.

Ο Σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ ανέτρεψε τον Ραχόι από την εξουσία, όπου βρισκόταν επί επτά χρόνια.



Πέδρο Σάντσεθ, ο 46χρονος οικονομολόγος με το υποκοριστικό «όμορφος»

Ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ ορκίστηκε σήμερα πρωθυπουργός της Ισπανίας, μετά την υπερψήφιση από το κοινοβούλιο της πρότασης μομφής κατά του Μαριάνο Ραχόι και την ανατροπή του συντηρητικού επικεφαλής της κυβέρνησης.



Στήριξη Γιούνκερ στη νέα ισπανική κυβέρνηση

Την πλήρη εμπιστοσύνη του προς τη νέα κυβέρνηση της Ισπανίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τις δηλώσεις που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπός του, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.



Παπαδημούλης: Η απομάκρυνση Ραχόι, μία νέα σελίδα για την Ισπανία

Θετική εντύπωση έκανε στον Δημήτρη Παπαδημούλη η παραίτηση του Μαριάνο Ραχόι από το πόστο του πρωθυπουργού της Ισπανίας, όπως φαίνεται από σχετική ανάρτησή του στο Twitter.



Ραγδαίες εξελίξεις στην Ισπανία: Παραδέχεται την ήττα του ο Ραχόι

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, που βρίσκεται στην εξουσία από τον Δεκέμβριο του 2011, παραδέχθηκε σήμερα την ήττα του ενόψει της διεξαγωγής της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι Σοσιαλιστές, η οποία αναμένεται να υπερψηφιστεί από τους βουλευτές.