Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

πυρηνικός σταθμός



Τέθηκε σε λειτουργία ο πρώτος πυρηνικός σταθμός τέταρτης γενιάς στον κόσμο – Βρίσκεται στην Σαντόνγκ της Κίνας

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε λειτουργία τον πρώτο πυρηνικό σταθμό στον κόσμο από τους λεγόμενους τέταρτης γενιάς, σε μια σημαντική πρόοδο που σημειώνει ο ασιατικός γίγαντας στην κούρσα για τους αντιδραστήρες του μέλλοντος. Ο πυρηνικός σταθμός του Σιντάο Μπέι, που βρίσκεται στην Σαντόνγκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, τροφοδοτείται από δύο αντιδραστήρες υψηλής θερμοκρασίας που ψύχονται με αέριο κι όχ



Σε λειτουργία ο ρωσικός αντιδραστήρας του πρώτου πλωτού πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Η ρωσική υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας Rosatom έθεσε σήμερα επιτυχώς σε λειτουργία τον αντιδραστήρα του πρώτου ρωσικού πλωτού πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.



Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανησυχίες για τον πυρηνικό σταθμό στο Άκουγιου της Τουρκίας

Συστάσεις και σειρά προτεινόμενων ενεργειών που θα πρέπει να αναλάβουν οι κυβερνήσεις για να βελτιώσουν την ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών στην Ευρώπη, περιλαμβάνει ψήφισμα που ενέκρινε στο Στρασβούργο, η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.



Διαμαρτυρία στα κατεχόμενα για τον πυρηνικό σταθμό

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από την «πρεσβεία» της Τουρκίας στα κατεχόμενα εναντίον της ανέγερσης πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου.
 



Ξυπνάει και πάλι ο εφιάλτης του πυρηνικού σταθμού στο «Ακουγιού» - Ο Ερντογάν ξεκινάει άμεσα την κατασκευή του

Ανησυχία αλλά και εύλογα ερωτήματα προκαλεί  η βούληση της Τουρκίας να ανασύρει στην επιφάνεια το «σχέδιο Ακουγιού» και να προχωρήσει γρήγορα, από κοινού με τη Ρωσία, στην κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο έδαφος της.



5 άνθρωποι υπέστησαν δηλητηρίαση από την έκρηξη σε πυρηνικό σταθμό της Γαλλίας

Η έκρηξη σήμερα το πρωί στις 09.00 τοπική ώρα στον πυρηνικό σταθμό του EDF στη Φλαμανβίλ της βορειοδυτικής Γαλλίας σημειώθηκε «εκτός της πυρηνικής ζώνης» της μονάδας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας.