Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

πυρηνικό ατύχημα



Ραδιενέργεια: Γιατί παίρνουν όλοι ιώδιο μετά την έκρηξη πυραύλου στη Ρωσία

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες η είδηση ότι αδειάζουν από ιώδιο τα φαρμακεία δύο πόλεων στη Ρωσία, επειδή ανιχνεύθηκε ραδιενέργεια έπειτα από έκρηξη σε στρατιωτική βάση. Τι σχέση όμως μπορεί να έχει το ιώδιο με την ραδιενέργεια;



Συναγερμός στο Βέλγιο! Διαρροή σε πυρηνικό σταθμό - Υψηλά τα ποσοστά ραδιενέργειας και εκτός λειτουργίας ο ένας αντιδραστήρας

Διαρροή σημειώθηκε στον πυρηνικό σταθμό Doel 1 στην πόλη Μπέβερεν του Βελγίου. Εδώ και μερικές ημέρες έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ο ένας αντιδραστήρας, με την επισκευή του να κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη και να αυξάνει τις πιθανότητες για σοβαρότερο ατύχημα. Η ραδιενεργή ακτινοβολία στο συγκεκριμένο τμήμα είναι πολύ μεγάλη.



Παγκόσμιος συναγερμός: Φόβοι για νέο πυρηνικό ατύχημα

Το φόβο να υπάρξει ένα νέο πυρηνικό ατύχημα στο πρότυπο των όσων είχαν συμβεί στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας στις 11 Μαρτίου 2011, εκφράζουν οι υπεύθυνοι των πυρηνικών εργοστασίων στη Φλόριντα των ΗΠΑ, η οποία «σφυροκοπείται» από τον καταστροφικό τυφώνα Ίρμα.



Πυρηνικό ατύχημα φοβούνται στη Γερμανία

Δισκία ιωδίου μοιράζουν από σήμερα, Παρασκευή, οι αρχές της γερμανικής πόλης Άαχεν στους πολίτες καθώς η εγγύτητα της πόλης με έναν παλαιό βελγικό πυρηνικό αντιδραστήρα εγείρει φόβους για την υγεία του πληθυσμού.



«Ο τελευταίος του Τσέρνομπιλ»- Το μυστικό της μακροζωίας του ανθρώπου που δεν το εγκατέλειψε ποτέ

Το 1986, μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ, που σκόρπισε ραδιενέργεια στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, πάνω από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν άλλη στέγη.