Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Πύλος



Κασσελάκης: 650 ψυχές ανοιχτά της Πύλου, κι όμως όλοι παριστάνουν ότι δεν υπήρξαν

Ο βουλευτής και τομεάρχης μας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, λέει τα αυτονόητα, που όμως στη χώρα μας δεν ακούγονται. Εξακόσιες πενήντα (650) ψυχές ανοιχτά της Πύλου κι όμως όλοι παριστάνουν ότι δεν υπήρξαν», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο «X», την οποία συνοδεύει με απόσπασμα ομιλίας του βουλευτή Κέρκυρας και τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.



Πύλος: Σεισμική δόνηση 3,1 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Πύλο στην Μεσσηνία.

Δυτικά της πόλης εντοπίζεται το επίκεντρο.

Ο σεισμός της τάξης των 3,1 Ρίχτερ στην Πύλο καταγράφηκε στις 2:20 το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου.



Τραγωδία στην Πύλο – Η Ορθόδοξη Εκκλησία συνδράμει τους πληγέντες – Τρισάγιο στη μνήμη όσων χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου..

Στη δομή της Μαλακάσας θα συνεχιστεί η ζωή των διασωθέντων από το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, που άφησε πίσω του 78 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους.



Πύλος: Ασύλητοι θολωτοί τάφοι βρέθηκαν κοντά στον Γρύπα Πολεμιστή

Σήμερα το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ οι ανασκαφείς Jack Davis και Sharon Stocker του περίφημου τάφου -του αποκαλούμενου του «Γρύπα Πολεμιστή»- παρουσίασαν τα αποτελέσματα της ανασκαφικής περιόδου 2018-19. Στην εισαγωγή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τους ανασκαφείς αναφερόμενη στην αγαστή συνεργασία, επί τόσων ετών με το ΥΠΠΟΑ.



Διασώθηκαν 57 μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος δυτικά της Πύλου

Σκάφος με 57 μετανάστες, εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 80 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου.

Οι μετανάστες, που είναι καλά στην υγεία τους, περισυνελέγησαν από δεξαμενόπλοιο προκειμένου να οδηγηθούν στο πλησιέστερο λιμάνι.



4.5 ρίχτερ μεταξύ Καλαμάτας- Πύλου

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 21:35 μεταξύ Πύλου και Καλαμάτας στην Μεσσηνία.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.