Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

πτωση αεροπλανου



15 χρόνια μετά την πτώση της Ήλιος: «Η ιστορία για μας δεν έχει κλείσει»

Κυριακή, 14 Αυγούστου του 2005. Στις 12:04 η Πτήση 522 της Helios Airways συντρίβεται στο Μαύρο Βουνό του Γραμματικού Αττικής, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 115 επιβατών και έξι μελών του πληρώματός της.

Η ανακοίνωση της είδησης παγώνει τον κόσμο και έμελλε να σημαδέψει με τον πιο καθοριστικό τρόπο την κυπριακή κοινωνία.



Τραγωδία: Πτώση αεροσκάφους σε δύσβατη περιοχή στην Κούβα

Σε πένθος βυθίστηκε η Κούβα μετά τη συντριβή αεροσκάφους σε δύσβατη περιοχή. Οχτώ στρατιωτικοί νεκροί είναι ο επίσημος απολογισμός, σύμφωνα με την κουβανική κυβέρνηση.



ΗΠΑ: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας από πτώση αεροπλάνου στο Λονγκ Άιλαντ

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση αεροπλάνου κοντά στο αεροδρόμιο του Λονγκ Άιλαντ της περιοχής Σάφολκ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος χρησίμευε ως εκπαιδευτικό σε χωριό της περιοχής. Ήταν κατασκευασμένο το 1948 και αποτελούσε ένα ζωνταντό κειμήλιο της εποχής εκείνης.



Τραγωδία στις ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από πτώση αεροπλάνου

Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους κοντά στο αεροδρόμιο Tupelo, στην πόλη Λι Κάουντι του Μισισίπι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όταν συνετρίβη τον ιδιωτικό τζετ στο οποίο επέβαιναν.



Το ISIS αιχμαλώτισε Σύρο πιλότο

Το Ιsis ισχυρίζεται πως έπειτα  από την πτώση  αεροπλάνου ανατολικά της Δαμασκού αιχμαλώτισε Σύρο πιλότο της πολεμικής αεροπορίας .

Ιστοσελίδα που πρόσκεινται στο ISIS έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο ακόμη καίγονται κάποια τμήματα του αεροσκάφους, ενώ δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν αυτό καταρρίφθηκε ή αν αντιμετώπισε κάποιο τεχνικό πρόβλημα.