Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

πτηνων



Κρούσμα γρίπης των πτηνών σε μονάδα πουλερικών στην Κοζάνη

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι κτηνιατρικές υπηρεσίας της Κοζάνης, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε μονάδα οικόσιτων πουλερικών στην Ακρινή Κοζάνης.

Ο ιδιοκτήτης της μικρής φάρμας με τα 150 πτηνά απευθύνθηκε στο εργαστήριο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης, μετά τους αιφνίδιους διαδοχικούς θανάτους των πουλερικών του.



Χιλιάδες πάπιες και χήνες «θυσιάζονται» στη Γαλλία για να περιοριστεί η γρίπη των πτηνών

Οι γαλλικές αρχές διέταξαν σήμερα τη μαζική εξόντωση πουλιών σε τρεις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την τελευταία επιδημία της γρίπης των πτηνών Η5Ν8, καθώς προσπαθούν να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού.



ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για τη γρίπη των πτηνών που έφτασε στον Έβρο...

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ελληνικές αρχές, καθώς εντοπίστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε βουβόκυκνο, που εντοπίστηκε στο Δέλτα του Έβρου...



Κρούσμα γρίπης των πτηνών σε κύκνο στον Εβρο

Κρούσμα γρίπης των πτηνών (H5) ανιχνεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου, σε βουβόκυκνο, στο Δέλτα του Έβρου, ο οποίος μεταφέρθηκε νεκρός στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.



Σε εγρήγορση η Κεντρική Μακεδονία για τη γρίπη των πτηνών

Σε αυξημένη εγρήγορση βρίσκονται οι υπηρεσίες Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς το τελευταίο δεκαπενθήμερο επιβεβαιώνονται συνεχώς κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.



Κομισιόν προς Ελλάδα: Πάρτε μέτρα για την προστασία των πτηνών από δηλητηριάσεις

Να λάβει μέτρα για την προστασία των πτηνών από παράνομες δηλητηριάσεις, καλεί την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κλιμακώνοντας τη διαδικασία επί παραβάσει που κίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013.