Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

πτηνά



Να γιατί δεν βλέπετε ποτέ μωρά περιστέρια

Κατευθυνθείτε σε οποιαδήποτε πλατεία. Σίγουρα θα συναντήσετε εκατοντάδες περιστέρια. Αλλά παρά τον εντυπωσιακό πληθυσμό τους έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ανάμεσα στα τόσα περιστέρια που βλέπετε καθημερινά στην πόλη, δεν υπάρχουν μωρά;



Ανησυχία από τις νέες εστίες γρίπης των πτηνών σε Φλώρινα και Αρκαδία

Για την επιβεβαίωση δύο νέων εστιών γρίπης των πτηνών σε οικόσιτες εκμεταλλεύσεις πουλερικών στην Φλώρινα (υπότυπος H5) και την Αρκαδία (υπότυπος Η5Ν8) ενημερώνει η Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καλώντας τους ιδιοκτήτες πουλερικών να τηρούν τα μέτρα βιοασφάλειας που βρίσκονται σε ισχύ.



Ραγδαία εξάπλωση της γρίπης των πτηνών σε ετοιμότητα ο Π.Ο.Υ

Από όλες τις χώρες να παρακολουθούν στενά τα κρούσματα γρίπης των πτηνών σε πτηνά και πουλερικά ζητάει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.



Σε συναγερμό ο ΠΟΥ για τη γρίπη των πτηνών

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητεί από όλες τις χώρες να παρακολουθούν προσεκτικά την εμφάνιση κρουσμάτων γρίπης των πτηνών σε πτηνά και πουλερικά, να αναφέρουν στον ΠΟΥ τυχόν ανθρώπινα κρούσματα και προειδοποιεί: «Δεν έχουμε το περιθώριο να χάσουμε τα προειδοποιητικά σημάδια».



Συναγερμός στον Εβρο: Εμφανίστηκε κρούσμα της γρίπης των πτηνών

Yποπτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε βουβόκυκνο (Cygnus olor), στο Δέλτα του Εβρου, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς έτσι ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών από τα άγρια πτηνά στα πουλερικά.



Ιαπωνία: Θανάτωση πουλερικών μετά από κρούσματα γρίπης των πτηνών

Η Ιαπωνία ξεκίνησε τη θανάτωση 210.00 πουλερικών σε μία προσπάθεια να περιοριστεί νέα επιδημία γρίπης των πτηνών που εντοπίστηκε στα βόρεια, στο νησί Χοκάιντο.