Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ψυχή



Η αστρική προβολή της ψυχής - Η εμπειρία της εξόδου από το υλικό σώμα

Ένα ερώτημα που απασχολεί όχι μόνο εκείνους που έχουν αστρική προβολή (εκούσια ή ακούσια), αλλά και όλους τους άλλους που προσπαθούν να κατανοήσουν τι συμβαίνει με τη συνείδηση και το νου.

 

Ο πλέον κατάλληλος οργανισμός για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα είναι η Διεθνής Ακαδημία Συνείδησης.



«Τι Τροφή είναι που παίρνουμε οσάκις παίρνουμε την Αγία Κοινωνία»

«Για να σκεφτούμε λίγο και να δούμε… τι Τροφή είναι που παίρνουμε… οσάκις παίρνουμε την Αγία Κοινωνία… εάν δεν πάρουμε υλική τροφή… αρχίζει ο οργανισμός μας να πέφτει… να χάνει δυνάμεις… να παθαίνει καθίζηση… και να γίνεται ένα πρόσφορο έδαφος μικροβίων και ασθενείας… ο άνθρωπος, ο Χριστιανός Ορθόδοξος… που δεν παίρνει την Αγίαν Τροφήν… από τον Άγιον Ποτήριο… εάν δεν τρέφεται κανονικά… αρχίζει



Φωτίζει την Ψυχή

Δύο χάριτας αποκτά κανείς, όταν αγωνίζεται κατά Θεόν. Μία είναι η παράκλησις του Αγίου Πνεύματος, που γεμίζει την ψυχή χαρά, ειρήνη, αγαλλίαση κ.λ.π. η δε άλλη χάρις είναι η λεγομένη πείρα των πειρασμών.



Ψυχή - Οι πρώτες δύο μετά θάνατον ημέρες

Από το βιβλίο του π. Σεραφείμ Ρόουζ – Οι πρώτες δύο ημέρες μετά το θάνατο.

Για διάστημα δύο ημερών η ψυχή απολαύει σχετικής ελευθερίας και έχει δυνατότητα να επισκεφθεί τόπους που της ήτα προσφιλείς στο παρελθόν, αλλά την τρίτη ημέρα μετακινείται σε άλλες σφαίρες.



Η τρίτη μέρα της ψυχής αφού έχει αποχωριστεί το σώμα

Εχω διαβάσει αρκετά πράγματα για την πορεία της ψυχής μετά τον χωρισμό της από το σώμα ,(ένα θέμα που πρέπει να προβληματίσει όλους )και κοινή διαπίστωση είναι η ομοιότης και η σειρά που αφηγούνται φωτισμένοι κυρίως Πατέρες της εκκλησίας αλλά και επίσης φωτισμένοι μοναχοί αναζητητές για τί μέλλει γεννέσθαι για την κάθε μια ψυχή που στο πλήρωμα του χρόνου αποχωρίζεται από το σώμα.



Πρέπει να νοιαζόμαστε για την ψυχή μας!

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο «Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης. Ο Ελεήμων Πνευματικός» του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιερά Μονής Αγάθωνος π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη: