Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ψήφου



Αποκαλυπτική η έρευνα της MRB: Προβάδισμα της ΝΔ. Οργή, ντροπή κι απαισιοδοξία

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις της MRB. Η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελείται από την πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (χρόνος διεξαγωγής 20 έως 29 Ιουνίου 2017).



Δημοσκόπηση: Μεγαλώνει κατά πολύ η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Tα μέτρα που πέρασαν από τη Βουλή και αφορούσαν σε περικοπή συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου φαίνεται να μετρούν περισσότερο στην κοινή γνώμη από τον πανηγυρικό τόνο που έδωσε η κυβέρνηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, όπως προκύπτει από έρευνα της PRORATA για την Εφημερίδα των Συντακτών.



Πρώτο κόμμα και με διπλάσια διαφορά η ΝΔ - Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερά σε ρότα αυτοδυναμίας κινείται η Νέα Δημοκρατία, καθώς από μήνα σε μήνα διευρύνεται το υψηλό δημοσκοπικό προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται σε καθοδική τροχιά εξαιτίας της τεράστιας απογοήτευσης που προκαλείται στους πολίτες από τη ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου και εν γένει της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.



Δημοσκόπηση: Τεράστια διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, «όχι» σε πρόωρες εκλογές

Παραμανένει η μεγάλη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Ωστόσο, οι περισσότεροι πολίτες δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, τουλάχιστον μέσα στο επόμενο 6μηνο, ενώ ταυτόχρονα επιθυμούν σε μεγάλο ποσοστό επιθυμούν και τη δημιουργία ενός νέου κεντροαριστερού κόμματος.



Μεγαλώνει η διαφορά (11,8%) της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS

Στην πανελλαδική έρευνα της RASS η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται στις 11,8% μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 28,6% στις προτιμήσεις των πολιτών και το ΣΥΡΙΖΑ το 16,8%.

Η έρευνα διεξήχθη σε 1.504 εκλογείς στο διάστημα 31/1 έως 3/2, και κατέγραψε περαιτέρω διεύρυνση της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ.
 



Τσίπρας - Βούτσιτς: Η τηλεφωνική επικοινωνία και τα συγχαρητήρια της ψήφου εμπιστοσύνης

Τη σημασία της ενίσχυσης των ελληνοσερβικών σχέσεων τόνισαν κατά τη συνομιλία τους οι δύο πρωθυπουργοί.