Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ψήφος αποδήμων



Ψήφος αποδήμων: Προς το «ναι» ο ΣΥΡΙΖΑ - 291 αναμένεται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο

Μπορεί ο στόχος των «300» που θα βρεθούν να πουν το «ναι» στο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων να φαντάζει ακόμα... μακρινός, ωστόσο οι δύο βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην τρίτη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής, φέρνουν ακόμη πιο κοντά το ενδεχόμενο να υπάρξει μια ιστορική πλειοψηφία στην ψήφιση του νομοσχεδίου, με 291 ψήφους.



Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να διαφωνούμε

Ιδιαίτερης εθνικής και πολιτικής σημασίας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο της κατοικίας τους, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη συζήτηση του, που ξεκίνησε σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.



Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, τέθηκε σήμερα και έως τις 14:00 της 18ης Νοεμβρίου, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των αποδήμων.



Ψήφος αποδήμων: Στα κόμματα το σχέδιο νόμου - Διαβάστε όλο το κείμενο

Το σχέδιο νόμου και την αιτιολογική έκθεση για την ψήφο των αποδήμων έστειλε στα κόμματα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τα σημεία που συμφωνήθηκαν στις τρεις συνεδριάσεις της Διακομματικής Επιτροπής και τα οποία είναι:



Η πρόταση της ΝΔ για την ψήφο αποδήμων

Κατατέθηκε στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης η πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 51 που αφορά στην ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων.



Ψήφος αποδήμων: Την Παρασκευή παραδίδεται το προσχέδιο στην Επιτροπή Αναθεώρησης

Το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, έπειτα από τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν χθες τα κόμματα σχετικά με την ψήφο των αποδήμων, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.