Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ψευδάργυρος



Έλλειψη ψευδαργύρου: Έξι συμπτώματα που φαίνονται στο σώμα

Ο ψευδάργυρος είναι το δεύτερο σε αφθονία μέταλλο στον ανθρώπινο οργανισμό, μετά τον σίδηρο, και μεταξύ των βασικών λειτουργιών του είναι η διατήρηση της υγείας του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών αλλά και του ανοσοποιητικού συστήματος.



Ελλειψη ψευδαργύρου: Έξι συμπτώματα που φαίνονται στο σώμα

Ο ψευδάργυρος είναι το δεύτερο σε αφθονία μέταλλο στον ανθρώπινο οργανισμό, μετά τον σίδηρο, και μεταξύ των βασικών λειτουργιών του είναι η διατήρηση της υγείας του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών αλλά και του ανοσοποιητικού συστήματος.



Ο ψευδάργυρος ανακόπτει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων

Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο καθώς και διατροφικά συμπληρώματα ψευδαργύρου μπορούν να βοηθήσουν στην αναχαίτιση του πολλαπλασιαμού των οισοφαγικών καρκινικών κυττάρων, υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο The FASEB Journal.



Ελλειψη ψευδαργύρου: Οι επιπτώσεις στην καρδιά

Ο ψευδάργυρος είναι ένα μεταλλικό στοιχείο απαραίτητο για το σώμα, καθώς εμπλέκεται στη ρύθμιση πολλών ενζύμων.



Ψευδάργυρος, η έλλειψή του προκαλεί λοιμώξεις, δερματοπάθειες, λευκά σημάδια στα νύχια, τριχόπτωση, υπογονιμότητα, διαταραχές στον ύπνο

Ο ψευδάργυρος (Zn) είναι ένα σημαντικό στοιχείο, συμπαράγοντας της καρβονικής ανυδράσης, της αλκαλικής φωσφατάσης, των RNA και DNA πολυμερασών, της αλκοολικής αφυδρογονάσης και πολλών άλλων σημαντικών ενζύμων και πρωτεϊνών. Ο ψευδάργυρος είναι ένα πολύ σημαντικό ιχνοστοιχείο.