Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

προϋποθέσεις



ΓΣΕΒΕΕ: Προϋπόθεση αύξησης μισθού η μείωση φόρων, εισφορών

Πολιτικές και δράσεις που θα εστιάζουν στις ανάγκες της μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης ζητούν να αναπτυχθούν στη «μεταμνημονιακή» εποχή οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι της χώρας, μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, τονίζοντας ότι φόροι και προηγούμενα βάρη συνεχίζουν να ταλανίζουν τις επιχειρήσεις. 



ΕΝΦΙΑ: Απαλλαγή ή έκπτωση. Τα αυστηρά κριτήρια αποκλείουν χιλιάδες φορολογούμενους

Το σύνολο του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) που αναλογεί στα ακίνητά τους θα πληρώσουν και φέτος εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, ανάπηροι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι φορολογούμενοι οι οποίοι είχαν πολύ χαμηλά ετήσια εισοδήματα κατά το προηγούμενο έτος, καθώς είναι αυστηρές οι προϋποθέσεις εξαίρεσης από τον ΕΝΦΙΑ.

 

Προϋποθέσεις για την χορήγηση αναπηρικής σύνταξης για τους ασφαλισμένους του ΝΑΤ

Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας στους ασφαλισμένους του τ. ΝΑΤ που έχουν ενταχθεί στον ενιαίο ΕΦΚΑ εξειδικεύονται σε απόφαση του υπουργείου Εργασίας.



Τι πρέπει να γνωρίζετε για την καλοκαιρινή σας άδεια και για το επίδομα αδείας

Η ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) παρέχει πληροφορίες για τον τρόπο χορήγησης της άδειας, για την κατάτμησή της αλλά και για το επίδομα αδείας που μπορεί να λαμβάνει ο δικαιούχος – εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα.



ΟΗΕ: Εξελίξεις υπό προϋποθέσεις στο Κυπριακό

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Βασίλι Νεμπένζια, ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ότι «στο Κυπριακό πρέπει να αναμένονται εξελίξεις υπό προϋποθέσεις».

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο κ. Νεμπένζια δήλωσε ότι το Κυπριακό παραμένει σε στασιμότητα.