Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πρόταση μομφής



Υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Αλβανίας

Με συντριπτική πλειοψηφία το αλβανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε σήμερα πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, για την ακύρωση της ημερομηνίας των δημοτικών εκλογών.

Την κυβερνητική πρόταση υπερψήφισαν 100 βουλευτές και άλλοι 7 την καταψήφισαν.



Θεοδωράκης: Ναι σε πρόταση μομφής κατά Τσίπρα

«Αυτήν την στιγμή όλος ο κόσμος αποκαλεί αυτό το Κράτος ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», διαγράφοντας την ελληνική Μακεδονία στα αυτιά ενός ανθρώπου στο εξωτερικό.



Πρόταση μομφής κατά της Μέι - Απορρίφθηκε

Απορρίφθηκε η πρότασης μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού της χώρας Τερέζα Μέι κατά τη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο.

200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ψήφισαν υπέρ της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης και 117 ενάντια.

Η Μέι παραμένει στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και στην ηγεσία της χώρας.



Ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι (live βίντεο)

Ξεκίνησε η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο επί της πρότασης μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού της χώρας Τερέζα Μέι, μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Ρόιτερς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σχεδόν 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος δήλωσαν δημοσίως ότι θα στηρίξουν με τη ψήφο τους την επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.



Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας ετοιμάζει πρόταση μομφής κατά της Μέι

Η διαδικασία θα ξεκινήσει όταν κρίνουμε ότι έχει πιθανότητες επιτυχίας, λένε οι Εργατικοί μετά το "στραπάτσο" της Μέι με το Brexit.
Το Εργατικό Κόμμα διαμήνυσε απόψε ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία πρότασης μομφής σε βάρος της κυβέρνησης της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι για τους χειρισμούς της στο θέμα του Brexit, μόνο όταν θεωρήσει ότι θα έχει επιτυχή έκβαση.



Πρόταση μομφής κατά της Μέι καταθέτει βουλευτής του κόμματός της

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας των ευρωσκεπτικιστών συντηρητικών βουλευτών, της οποίας ο Ρις-Μογκ ηγείται, ευρωσκεπτικιστής βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος Τζέικομπ Ρις-Μογκ θα καταθέσει σήμερα επιστολή μομφής κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.