Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

προσφυγόπουλα



Αυτή είναι η λίστα με τα σχολεία που θα υποδεχτούν 304 προσφυγόπουλα

Σε 304 γυμνάσια και λύκεια της χώρας θα λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής εκπαίδευσης προσφυγόπουλων για το σχολικό έτος 2019-2020.



Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα ανήλικα προσφυγόπουλα

Παρεμβάσεις για τα προσφυγόπουλα επεξεργάστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

 

Στο νοσοκομείο της Ρόδου δύο προσφυγόπουλα και τρεις γυναίκες που γλίτωσαν από ναυάγιο

Πέντε πρόσφυγες και συγκεκριμένα δύο παιδιά και τρεις γυναίκες, που επέβαιναν στη λέμβο η οποία βυθίστηκε σήμερα τα ξημερώματα σε θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Ρόδου με ελικόπτερο.



Διευθυντές δημοτικών σχολείων: Να ενταχθούν τα προσφυγόπουλα στο πρωινό πρόγραμμα των σχολείων

«Η φοίτηση όλων των προσφυγόπουλων το σχολικό έτος 2017-2018 να πραγματοποιηθεί στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 



Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ χρηματοδοτούν την μόρφωση 3.000 προσφυγόπουλων

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ ανακοίνωσαν ότι θα βοηθήσουν 3.000 προσφυγόπουλα από τη Συρία να πάνε σχολείο φέτος στον Λίβανο, όπου σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη 200.000 παιδιά δεν λαμβάνουν μόρφωση από τότε που διέφυγαν από τον πόλεμο στη Συρία.