Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 -

προσφυγηΑκσόι: Κάνει λάθος η Αθήνα να προσφεύγει στην ΕΕ όποτε στριμώχνεται

Πυκνώνουν οι αναφορές της Τουρκίας για την αποστρατικοποίηση των νησιών. Χθες ήταν ο Ακάρ, το πρωί της Παρασκευής ήταν Τούρκος Αξιωματούχος και τώρα ήρθε η σειρά του εκπρόσωπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι.

 

Η Δικαιοσύνη απέρριψε προσφυγή της Μαρίν Λεπέν

Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη απέρριψε προσφυγή της Μαρίν Λεπέν, προέδρου του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, κατά της απόφασης για την υποχρέωση επιστροφής του ποσού των 41.000 ευρώ που απαιτεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την εικονική απασχόληση κοινοβουλευτικού συνεργάτη της.Προσφυγή σε διεθνές δικαστήριο για τις γερμανικές αποζημιώσεις προανήγγειλε ο Π.Παυλόπουλος!

Θέμα νομικής διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων σε διεθνή δικαστήρια έθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην αντιφώνησή του προς τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Kατά τα το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο τόνισε:Προσφυγή της Τουρκίας στον ΠΟΕ κατά των αμερικανικών δασμών

Η Τουρκία κατέθεσε προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) κατά της απόφασης της Ουάσιγκτον να επιβάλει τελωνειακούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.Βερολίνο: Υπόθεση της Τουρκίας αν θα προσφύγει στο ΔΝΤ

Η Γερμανία δεν σκέφτεται την οικονομική στήριξη της Τουρκίας προκειμένου να βοηθήσει την Άγκυρα στη νομισματική κρίση, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας. Το ζήτημα δεν πρόκειται να συζητηθεί με τους Τούρκους ηγέτες, πρόσθεσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, υπογραμμίζοντας ότι είναι υπόθεση της Άγκυρας εάν θα προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.