Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

πρόωρες εκλογές



Πρωτοφανής πολιτική κρίση στην Αλβανία - Παραιτήθηκαν 43 βουλευτές της αντιπολίτευσης - Πέφτει ο Ράμα;

Μετά τη μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου η αντιπολίτευση υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε σήμερα ριζοσπαστική κλιμάκωση της πολιτικής ρήξης προκειμένου ανοίξει τις διαδικασίες για λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου και νέες πρόωρες εκλογές.



Υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς

Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς ζητούν την διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού και την προκήρυξη νέων εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Όπως είναι αναμενόμενο, η ιδέα των πρόωρων εκλογών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των υποστηρικτών της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), η οποία διανύει την πλέον παραγωγική εκλογικά φάση της.



Ο φόβος του Τσίπρα: Τι "τρέμει" και άφησε ανοικτό παράθυρο για πρόωρες εκλογές;

Αν και όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοκλασάτοι υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλεγαν πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ήρθε χθες, ο Αλέξης Τσίπρας να αφήσει για πρώτη φορά ορθάνοιχτο «παράθυρο» για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δίνοντας εμμέσως το σύνθημα για την έναρξη της άτυπης προεκλογικής περιόδου.



Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα βλέπει το CNBC

Στο σενάριο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο αναφέρεται διαδυκτιακό άρθρο του CNBC, σύμφωνα με το οποίο κάτι τέτοιο θα έδινε μεγάλη ώθηση στις αγορές.



Κύπρος: Σε πρόωρες εκλογές οδεύει το ψευδοκράτος

Σε πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» οδεύει το ψευδοκράτος τον ερχόμενο Ιανουάριο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθούν και οι Προεδρικές Εκλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας.



Πρόωρες εκλογές βλέπει ο Μάκης Βορίδης

«Ευτυχώς τελείωσε η γελοιότης της αλιεύσεως πλειοψηφιών από την κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο. Από εδώ και πέρα, ή θα έχουν δεδηλωμένη πλειοψηφία ή τα νομοσχέδια δεν θα περνούν» δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.