Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Προκαταρκτική



Προκαταρκτική έρευνα για δηλώσεις του προέδρου αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, με αφορμή δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, για τη στάση των αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Σαββάτου, ημέρας εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.



Προσφυγικό: Προκαταρκτική έρευνα για τη δράση ΜΚΟ

Την επιστολή του επίτροπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, στην οποία καταγγέλλει τη δράση συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) για περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αλλά και για οικονομική αφαίμαξη μεταναστών, επέδωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στην εισαγγελέα του Αρείου πάγου, Ξένη Δημητρίου.



Προκαταρκτική εξέταση κατά Βασιλόπουλου & συνεργατών για το γήπεδο της ΑΕΚ

Προκαταρκτική εξέταση εις βάρος του Άρη Βασιλόπουλου, της διευθύντριας τεχνικών υπηρεσιών Ελένης Σγουράκη και του αντιδήμαρχου Θεόδωρου Μανωλεδάκη διέταξε ο Εισαγγελέας.



Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την υποκλοπή των e-mails του αντιπροέδρου του ΣτΕ

Σε αναζήτηση των υπευθύνων για την υποκλοπή των e-mails του αντιπροέδρου του ΣτΕ βρίσκεται η Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να αναζητηθούν εκείνοι που ευθύνονται για την υποκλοπή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.



Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Εισαγγελέας για το συμβάν στο ΑΤ Ομόνοιας

Εντολή για την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών για παράνομη συμπεριφορά αστυνομικών του ΑΤ Ομόνοιας σε βάρος ανήλικων παιδιών προσφύγων έδωσε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος με παραγγελία του στον Εισαγγελέα Γιώργο Νούλη για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβώσει την βασιμότητα των καταγγελλομένων και να εντοπίσει αν προκύπτουν ποινι