Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

προιον



ΕΦΕΤ: Ανακαλείται σνακ - Ενδέχεται να περιέχει έντομα

Στην ανάκληση συγκεκριμένης παρτίδας σνακ με καλαμπόκι και φιστίκια προχώρησε ο ΕΦΕΤ, προειδοποιώντας τους πολίτες να μην καταναλώσουν, καθώς ενδέχεται να περιέχει ξένα σώματα.



Ποιο πασίγνωστο οικιακό προϊόν προκαλεί λευχαιμία και καρκίνο σε παιδιά

Τα παιδιά που εκτίθενται σε εντομοκτόνα σε εσωτερικούς χώρους είναι σχεδόν κατά 50% πιο πιθανό να αναπτύξουν λευχαιμία ή λέμφωμα...

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the American Academy of Pediatrics.



Νέες μεγάλες αλλαγές στο γάλα στην Ελλάδα

Προς ψήφιση αναμένεται να τεθεί την επόμενη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που φέρνει σημαντικές αλλαγές στο γάλα και στο κρέας.



Τέλος η Coca Cola Zero ποιο προϊόν την αντικαθιστά

Οι ημέρες της Coca Cola Zero  φαίνεται πως είναι μετρημένες. Ο λόγος είναι ότι σύντομα θα την αντικαταστήσει ένα νέο προϊόν με την ονομασία Coca-Cola Zero Sugar, που είναι μια νέα  συνταγή και η γεύση της θα μοιάζει περισσότερο στην κλασική coca cola. 



Προσοχή - Αυτό το προϊόν καταγγέλλει ο ΕΦΕΤ που πωλείται μέσω του καναλιού "Ε"

Την προσοχή των καταναλωτών στις ετικέτες των τροφίμων εφιστά ο
Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ, με αφορμή την προώθηση προϊόντος, μεταξύ άλλων και μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, με την εμπορική ονομασία:



ΕΟΦ: Ανακαλούνται γνωστές φαρμακευτικές καραμέλες για το λαιμό

Με απόφασή του ο ΕΟΦ προχωρά στην ανάκληση της παρτίδας 152040 του φαρμακευτικού προϊόντος “Lysopaine, Subl.tab”, κατόπιν ενημέρωσης του ΚΑΚ ότι τα αποτελέσματα των εν εξελίξει μελετών σταθερότητας, που αφορούν στην περιεχόμενη παπαΐνη, βρέθηκαν εκτός προδιαγραφών αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).