Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

πρωιμα



Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Προσοχή στα «απλά» πρώιμα συμπτώματα

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας (Multiple Sclerosis - MS, ή ΣκΠ, ή Πολλαπλή Σκλήρυνση) είναι μια νόσος με απρόβλεπτα συμπτώματα που μπορεί να ποικίλλουν σε ένταση.


Τα «αθώα» πρώτα συμπτώματα στην Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Η αιτία της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) είναι ακόμα άγνωστη. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η νόσος προκαλείται από κάποιους άγνωστους και απρόβλεπτους περιβαλλοντικούς παράγοντες και από τη γενετική προδιάθεση που μπορεί να έχει ο κάθε ασθενής.

 

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Προσοχή στα «απλά» πρώιμα συμπτώματα

Ενώ μερικοί άνθρωποι βιώνουν κόπωση και μούδιασμα, σε σοβαρές περιπτώσεις ησκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να προκαλέσει παράλυση, απώλεια της όρασης και μειωμένη λειτουργία του εγκεφάλου.



Προσοχή στα πρώιμα συμπτώματα του εγκεφαλικού: Πώς να το προλάβετε!

Εγκεφαλικό επεισόδιο είναι μια οξεία νευρολογική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας που προκαλείται όταν η παροχή του αίματος σε μία περιοχή του εγκεφάλου σταματήσει, οπότε τα εγκεφαλικά κύτταρα που δεν παίρνουν οξυγόνο πεθαίνουν.

Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να είναι ελαφρύ ή πολύ σοβαρό και τα αποτελέσματά του προσωρινά ή μόνιμα.



Υποθυρεοειδισμός: Προσοχή στα πρώιμα σημάδια

Τα πρώιμα σημάδια του υποθυρεοειδισμού συγχέονται πολλές φορές με άλλες ασθένειες. Τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού μπορεί να αναπτυχθούν τόσο σταδιακά, ώστε να υποθέσουμε λανθασμένα ότι οι αλλαγές που επιφέρει η ασθένεια είναι απλά μέρος της φυσιολογικής γήρανσης.