Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

προγράμματος



Στουρνάρας: Να αρθεί άμεσα η εκκρεμότητα με την αξιολόγηση του προγράμματος

Την ανάγκη να αρθεί άμεσα η εκκρεμότητα με την αξιολόγηση του προγράμματος για την ανάκαμψη της οικονομίας επισημαίνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε άρθρο του στην Καθημερινή. 



Παράταση του προγράμματος που «τρέχει» αντί για τέταρτο μνημόνιο

Την παράταση του Ευρωπαϊκού προγράμματος που έχει υπογραφεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), θεωρείται από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον η πιο πρόσφορη μέθοδος, για την ένταξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.



Ο Έρικ Σολχαιμ επικεφαλής του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον

Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος της Νορβηγίας 'Ερικ Σολχάιμ ορίστηκε την Τρίτη επικεφαλής του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP), όπως ανακοίνωσε ο διεθνής οργανισμός.

Ο 61 ετών Σολχάιμ διηύθυνε από το 2013 την Επιτροπή Αναπτυξιακής Βοήθειας του Οργανισμού Οικονομικής Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).



Ακυρώθηκε το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας με το ΔΝΤ που έληγε τον Μάρτιο

Την ακύρωση του τρέχοντος προγράμματος που έχει η Ελλάδα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε και πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση, επιβεβαίωσε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών.



Ντάισελμπλουμ: Πολύ κοντά στο τέλος του προγράμματος η Κύπρος

Αισιόδοξος για την πορεία της κυπριακής οικονομίας δηλώνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αναφέρει ότι η Κύπρος έχει πάει πολύ καλά, η ανάκαμψη ήταν ταχύτερη και ισχυρότερη από ό,τι αναμενόταν και δεν χρησιμοποιήθηκαν όλα τα χρήματα που ήταν διαθέσιμα στο πλαίσιο του προγράμματος.