Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Πρόεδρος της Δημοκρατίας



Αρκαδία: Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην εορτή της Αγίας Παρασκευής στα Λαγκάδια (ΦΩΤΟ)

Μέγας Πανηγυρικός πολυιαρχιερατικός εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στα Λαγκάδια, τελέστηκε την Τρίτη 25 Ιουλίου παρουσία του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Ευστάθιου Κούλη.

Παραβρέθηκαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις πολλοί πιστοί.



Η Σακελλαροπούλου, για τον Αρχιεπίσκοπο, το άβατο στο Άγιο Όρος και τις γυναίκες ιερείς

Συνέντευξη παραχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λίγες μέρες πριν την επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.



Η Κυριακή της Ορθοδοξίας την ώρα που ο Ελληνισμός πενθεί..

«Αὕτη ἡ πίστις τῶν ἀποστόλων, αὕτη ἡ πίστις τῶν πατέρων, αὕτη ἡ πίστις τῶν ὀρθοδόξων, αὕτη ἡ πίστις τὴν οἰκουμένην ἐστήριξεν.». Αυτό λέγεται με έμφαση στο το Συνοδικό της Ορθοδοξίας της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως που διαβάζεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας.



Π. Παυλόπουλος: Η συμβολή του Ελευθέριου Βενιζέλου κατά τη σύναψη της Συνθήκης της Λωζάνης ως προς τις Μειονότητες

Πτυχές της καθοριστικής συμβολής του Ελευθερίου Βενιζέλου ως προς την διατύπωση και την τελική σύναψη  της Συνθήκης της Λωζάνης: Το ζήτημα του νομικού καθεστώτος των Μειονοτήτων του Προκοπίου Παυλοπούλου τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τακτικού Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών Επίτιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.



Προκόπης Παυλόπουλος: «Et in Arcadia ego»: Οι μυθικές διαστάσεις της «ευδαίμονος Αρκαδίας» στην Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία και Τέχνη

Μιλώντας κατά την παρουσίαση του τόμου «Η Αρκαδία των Περιηγητών», που εξέδωσε το 2022 ο Δήμος Τρίπολης, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:



Κυριακή της Ορθοδοξίας: Η Προεδρία της Δημοκρατίας τιμά την Ορθοδοξία – Το καθιερωμένο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο..

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμάται σήμερα από την Εκκλησία μας η Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο Θρίαμβος της ορθοδόξου πίστεως, με την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό αυτής Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.