Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2025 -

πρασο



Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα και μπέικον

Υλικά

400 γρ. ζυμαρικά
300 γρ. πράσο, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
8 φέτες μπέικον, σε φέτες
1 κ. σ. ελαιόλαδο
100 γρ. μαλακό τυρί με βότανα και σκόρδο

Εκτέλεση



Σουφλέ πατάτας με πράσο και τυριά

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 4 πράσα χονδρά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • Περίπου ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 ½ φλιτζάνι τυριά χαμηλών λιπαρών τριμμένα (κατά προτίμηση ρεγγάτο και γκούντα)
  • Αλάτι
  • πιπέρι


Σούπα βελουτέ με πράσο και κρέμα γάλακτος

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1/4 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες (μόνο βολβός)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες