Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πράγα



Τσέχος υπουργός δέχεται επικρίσεις, επειδή δεν ακύρωσε πάρτι την ημέρα της αιματηρής επίθεσης στο πανεπιστήμιο της Πράγας

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Τσεχίας Μάριαν Γιουρέτσκα δέχεται επικρίσεις για τη συμπεριφορά του την ημέρα της επίθεσης στην Πράγα με τους 14 νεκρούς.



Πυροβολισμοί στην Πράγα – Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες

Σε μακελειό εξελίσσεται η ένοπλη επίθεση στην Πράγα καθώς οι πυροβολισμοί που έπεσαν σήμερα το απόγευμα στη σχολή Καλών Τεχνών Charles University στην Πράγα μιλούν δια πολλούς νεκρούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης εξουδετερώθηκε και ονομάζεται David Kozak. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτοκτόνησε.



Συρεγγέλα από Πράγα: Εφαρμόζουμε την ισότητα παντού

Για τα οφέλη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των χωρών μίλησε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, σε συνέδριο που διοργάνωσε η τσεχική προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. στην Πράγα, με θέμα «Η Ευρώπη του αύριο: Ισότητα των Φύλων και Οικονομία».



ΕΕ: Υπό εξέταση αποστολή εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να οργανώσει αποστολή «εκπαίδευσης και αρωγής» του ουκρανικού στρατού, η οποία θα λάβει χώρα στις γειτονικές χώρες, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.



Το ΑΠΘ… πάει Πράγα!

Με μία διπλή παράσταση, καθώς και με μία Έκθεση Μακετών Ενδυματολογίας, το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) συμμετέχει και φέτος στη 14η Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας και Θεατρικής Αρχιτεκτονικής της Πράγας (Prague Quadrennial of Performance Design and Space 2019-PQ 2019).



ΠΡΑΓΑ- 10 λόγοι να την επισκεφθείς (και να την αγαπήσεις)

1. Λουλούδια παντού

Το πρώτο πράγμα που μου τράβηξε την προσοχή στην Πράγα ήταν ο γαλάζιος ουρανός, τα χρωματιστά σπίτια, τα καταπράσινα πάρκα της και τα στολισμένα μπαλκονάκια με πολύχρωμα λουλούδια. Κάτι που δε μπορείς να δεις αν πας στην πόλη το χειμώνα ή το φθινόπωρο!

pho