Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΠΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ



ΠΟΥ: Η πανδημία «απέχει πολύ από το να τελειώσει»

Η πανδημία της Covid-19 «απέχει πολύ από το να τελειώσει», ανέφερε σήμερα η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), καλώντας τις χώρες να αναγνωρίσουν όλα τα αδειοδοτούμενα εμβόλια.
Αυτή η επιτροπή έκτακτης ανάγκης για την Covid-19, υπό την προεδρία του Γάλλου Ντινιέ Ουσέν, συνεδριάζει κάθε τρεις μήνες κάνοντας τον απολογισμό της κατάστασης.



ΠΟΥ: «θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να βγούμε από αυτή την πανδημία»

Ο πλανήτης «έχει να διανύσει παρά πολύ μακρύ δρόμο» για να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία του κορωνοϊού, παρά τα διστακτικά βήματα πολυάριθμων χωρών προς μια επανεκκίνηση της κανονικής ζωής, προειδοποίησε σήμερα ο Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.



ΠΟΥ: Ιδιαίτερη ανησυχία για την πανδημία

Η πανδημία της COVID-19 παραμένει ξεκάθαρα μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη υγείας και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς εξαπλώνεται ευρύτερα σε χώρες με αδύναμα συστήματα υγείας, ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO).



Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: Ο νέος κορωνοϊός έχει τη δυναμική πανδημίας

Θα ήταν «ολέθριο λάθος» για οποιαδήποτε χώρα να υποθέσει ότι δεν θα πληγεί από τον νέο κορωνοϊό και οι πλούσιες χώρες που ενδεχομένως πιστεύουν ότι είναι ασφαλέστερες θα πρέπει να αναμένουν εκπλήξεις, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.