Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

που



ΠΟΥ: «Τεράστια η ανησυχία για την μετάδοση της γρίπης των πτηνών στους ανθρώπους»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σήμερα Πέμπτη (19/4), εξέφρασε την ανησυχία του για την εξάπλωση του στελέχους H5N1 της γρίπης των πτηνών σε άλλα είδη, ανάμεσά τους και οι άνθρωποι.

«Παραμένει, πιστεύω, (αιτία) τεράστιας ανησυχίας», δήλωσε ο Τζέρεμι Φάραρ επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.



Αυξάνονται οι θάνατοι κάθε μέρα από ηπατίτιδα – Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο ΠΟΥ

Άμεσα μέτρα κατά των ιών της ηπατίτιδας ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στη σημερινή του έκθεση που καταγράφει 3.500 θανάτους ημερησίως από την ασθένεια προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία.



ΠΟΥ: Ανησυχία για την ψιττάκωση – Πώς μεταδίδεται και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της ψιττάκωσης, που προκαλείται από το βακτήριο Chlamydia psittaci (C. psittaci), το οποίο συχνά προέρχεται από πτηνά, όπως αναφέρουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).



ΠΟΥ-Ευλογιά των πιθήκων: Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο ιός έχει μεταλλαχθεί

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν διαθέτει αποδείξεις ότι ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων έχει μεταλλαχθεί, δήλωσε σήμερα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ, επισημαίνοντας ότι αυτή η μολυσματική νόσος που είναι ενδημική στη δυτική και κεντρική Αφρική έχει την τάση να μην αλλάζει.



ΠΟΥ: Η υποπαραλλαγή BA.2 της Όμικρον έχει εντοπιστεί σε 57 χώρες

Υποπαραλλαγή του στελέχους Όμικρον του νέου κορωνοϊού η οποία, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, ενδέχεται να είναι ακόμη πιο μολυσματική από την αρχική εκδοχή του, έχει εντοπιστεί σε 57 χώρες, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.



Ο ΠΟΥ θα χαρακτηρίσει «παραλλαγή ανησυχίας» τη B.1.1.529, σύμφωνα με αξιωματούχο

Ένας υψηλόβαθμος Νοτιοαφρικανός υγειονομικός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι πληροφορήθηκε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα χαρακτηρίσει «παραλλαγή ανησυχίας» το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική και φέρει μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων.