Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης



Μην φέρνουμε το νου μας στις παλιές αμαρτίες

Να μην γυρίζουμε στις αμαρτίες, για τις οποίες εξομολογηθήκαμε. Η ανάμνηση των αμαρτιών προκαλεί κακό. Ζητήσατε να σας συγχωρέσουν; Αυτά, τέλος. Ο θεός συγχωρεί τα πάντα στην εξομολόγηση. Δεν πρέπει να γυρίζουμε πίσω και να κλεινόμαστε στην απελπισία. Να είμαστε ταπεινοί δούλοι στον Θεό. Να νιώθουμε χαρά και ευγνωμοσύνη για την συγχώρεση των αμαρτιών μας.



Ο Κύριος έρχεται όταν δεν τον περιμένεις

Είναι τα μυστήρια που δεν μπορώ να εξηγήσω. Το μόνο που λέω, να γίνουν τα πάντα απλά, ταπεινά, απαλά. ήρεμα και ήσυχα. Όταν αποζητάς και περιμένεις να ενωθείς με τον Κύριο, όταν εξαναγκάζεις τον Κύριο, δεν σου έρχεται. Έρχεται όμως της ημέρα που δεν Τον περιμένεις, και την ώρα που δεν το σκέφτεσαι. Είναι ο πιο καλός τρόπος, αλλά δεν μπορείς να το μάθεις απ'έξω.



Ανοίξτε την πόρτα σας στον Ιησού

Ο παντοδύναμος Θεός προσεκτικά χτυπάει την πόρτα της ψυχής ενός αδύναμου ανθρώπου για να τον κάνει περισσότερο ευτυχισμένο, και περιμένει υπομονετικά όταν Του ανοίξουν.
 
Ο άνθρωπος όμως πολύ συχνά, εκμεταλλευόμενος την ελευθερία που του χάρισε ο Κύριος, δεν Του ανοίγει και μένει μόνος του με τα πάθη του.


Αντιστάσου στον Σατανά

Όταν ο σατανάς βάζει τις χεροπέδες σε σένα και αρχίζει να πιέζει, μην μένεις άπραγος όπως μερικοί.
 
Αρχίζουν να απαγοητεύονται, να σκέφτονται και να ξανασκέφτονται. Σκέφτονται μέρες ολόκληρες λες και αντιμετώπισαν τα δυσκολότερα προβλήματα, ενώ δεν έχει συμβεί κάτι, απλά τους σκλάβωσε ο σατανάς.