Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

πόλεμος Συρία



Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Συστήματα S-200 της Συρίας κατέρριψαν ισραηλινό μαχητικό»

Την κατάρριψη ενός μαχητικού αεροσκάφους «γειτονικής χώρας» από τη συριακή Αεράμυνα, αποκάλυψε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.



ΟΗΕ: «Τα κράτη μέλη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε σήμερα όλα τα κράτη μέλη του παγκόσμιου οργανισμού να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να απόσχουν από οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση μετά τα δυτικά πλήγματα εναντίον της Συρίας.



Δείτε την αναχαίτιση πυραύλου από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα (Συγκλονιστικό βίντεο)

Βίντεο που μετέδωσαν οι συριακές αρχές δείχνει την αναχαίτιση ενός πυραύλου από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα. "Ο Θεός να σας ευλογεί, ο Θεός να σας ευλογεί", ακούγεται ένας άνθρωπος να λέει λίγο μετά την αναχαίτιση του πυραύλου.

«Αμερικανοί μπάσταρδοι», ακούγεται να λέει ο ίδιος άνθρωπος στο βίντεο.



Ηχηρό "ΟΧΙ" της Αθήνας σε πιθανή εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία

Αντιπολεμικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας με βασικό αίτημα «να μην εμπλακεί η χώρα μας σε ενδεχόμενη παρέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία».



Ερντογάν και Πούτιν θα συνεργαστούν για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία

Η Τουρκία και η Ρωσία θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία και εργάζονται για να καταστήσουν λειτουργικές τις «ζώνες αποκλιμάκωσης» στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσαν οι ηγέτες των δύο χωρών.



«Φοβάμαι ότι θα πεθάνω» tweetάρει η 7χρονη που περιγράφει καθημερινά τον πόλεμο στη Συρία

«Φοβάμαι πολύ ότι θα πεθάνω απόψε» λέει η 7χρονη Bana καθώς στέκεται μπροστά από το παράθυρο και βάζοντας τα χέρια της στα αφτιά για να πάψει να ακούει τον εκκωφαντικό θόρυβο από τις βόμβες που πέφτουν μέσα στο σκοτάδι.